homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Herdenking Joodse Indische Buurt zoekt medewerkers

hbOp 4 mei 2018 hoopt het Herdenkings-comité Joodse Indische Buurt een herdenking te houden van de Joodse Indische Buurt, die tijdens het nationaal socialistische bewind bijna volledig werd weggevoerd en omgebracht in Midden Europa. Wij zoeken vrijwilligers die in de periode januari-maart 2018 4-8 uur per week aan de voorbereiding van de bijeenkomst mee wil werken. Het gaat met name om het opsporen en spreken met nabestaanden en vroegere bekenden en buren, als voorbereiding voor de herdenking.

Voor meer informatie neem contact op met: Rogier Schravendeel, .(JavaScript must be enabled to view this email address) of tel. 0612970258. https://schravendeelr.wordpress.com/stolpersteine-voor-de-indische-buurt/

Joodse Indische Buurt
NB Het project Stolpersteine Indische Buurt wordt vanaf heden gedragen door het Herdenkingscomité Joodse Indische Buurt.

In de Indische Buurt zijn in de Tweede Wereldoorlog meer dan 550 Joodse inwoners door de nationaal socialisten weggehaald en vermoord. De namen van de bewoners per straat zijn hier te lezen.

Het project Stolpersteine Indische Buurt streeft er naar om op termijn voor een zo groot mogelijk aantal vermoorde Joodse inwoners een zogenaamde Stolperstein – een ‘struikelsteen’ – te plaatsen. Stolpersteine is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Hij brengt gedenktekens aan op het trottoir voor de huizen van mensen die door de nationaal socialisten vermoord zijn voor of tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hieronder treft u een voorbeeld aan van dergelijke Stolpersteine.

De eerste Stolpersteine in de Indische Buurt zullen naar verwachting in 2018 in de Indische Buurt worden geplaatst. In die periode zal ook een scholenproject worden gegeven rond de vermoorde Joodse Indische Buurt.

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken