homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

‘Groeten uit Holland’

cbAssadaaka Community heeft op 14 maart jl. de dappere dames BN ers van de tv-documentaire serie ‘Groeten uit Holland’ feestelijke in het zonnetje, tijdens een feestelijke bijeenkomst met lekkere hapjes.

Assadaaka Community vindt dat de vijf vriendinnen op een prachtige, oprechte manier laten zien hoe de Nederlandse en Marokkaanse cultuur met elkaar verweven raken. Deze krachtige vrouwen geven een inkijkje in hun leven en zijn daarmee een voorbeeld voor anderen. Daarom zette Assadaaka hen graag in het zonnetje, met een gezellig feest.

Hieronder volgt de toespraak van Ahmed El Mesri, voorzitter.

Beste, lieve aanwezigen,

Vanmiddag hebben wij een bijzondere bijeenkomst. Want we hebben BN-ers in ons midden, Bekende Nederlanders, en dat zijn jullie, de vijf vriendinnen uit de serie ‘Groeten uit Holland’. Wij zijn ontzettend blij dat jullie hier vanmiddag bij ons zijn. Dank jullie wel voor jullie komst. Want wij willen jullie graag in het zonnetje zetten vandaag.

Ook een dank je wel aan Aicha, Mouna en Asmae, die dit geregeld heeft en alle vrijwilligers die deze middag mogelijk maken.

Wij, van Assadaaka Community, hebben echt genoten van de serie. Jullie hebben een inkijkje gegeven in jullie leven. Dat was ontzettend leuk, grappig, mooi en soms ook ontroerend. Zelfs zo ontroerend dat het mij een aantal keer tot tranen toe geroerd heeft. Heel erg mooi en heel herkenbaar. Herkenning in wat jullie mee maken, vertellen en delen. Jullie hebben je open durven stellen, op het gebied van familie, religie, cultuur, vriendschap en de samenleving. Dat vraagt om kracht. Daarmee zijn jullie echt een voorbeeld voor alle Marokkaanse zusters, en voor iedereen. Ik zou wensen dat iedereen, van iedere achtergrond, cultuur of religie zich zo zou durven openstellen naar anderen. Dan zou de wereld er toch heel veel mooier uitzien. Iedereen, mannen en vrouwen, jong en oud, kunnen van jullie leren. Wij zijn erg trots op jullie.

Assadaaka Community zet zich al meer dan 26 jaar in voor kwetsbare bewoners, voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wij staan voor gelijkheid en samen zijn, ongeacht afkomst, cultuur, religie, geaardheid of wat dan ook. Bij Assadaaka Community is iedereen welkom. Zo willen wij ook graag bijdragen aan een betere samenleving, waarin er meer begrip is voor elkaar. Waar iedereen gewoon zich zelf mag zijn.

Daarom zijn wij jullie erg dankbaar, voor jullie bijdrage aan een mooiere samenleving. Want deze serie draagt bij aan meer onderling begrip. Graag willen wij aan jullie een certificaat uitreiken, als blijk van onze dank.

ASSADAAKA COMMUNITY:
Adres: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address)  | W. http://www.assadaaka.nl

zx

aq

xe

mq

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken