homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Grasmaaien blijkt ‘levensgevaarlijk’

imageGrasmaaien blijkt een ‘levensgevaarlijke’ klus. Ieder jaar belanden 80.000 Amerikanen in een ziekenhuis omdat zij tijdens het kortwieken van hun gazon gevaarlijk gewond zijn geraakt. Het aanstal stijgt. Dat blijkt uit het eerste wetenschappelijk onderzoek naar de gevaren van grasmaaien voor de gezondheid.

Van alle spoedopnamen in Amerikaanse ziekenhuizen was in 2004 2 promille het gevolg van een ongeluk bij het grasmaaien. Verwondingen door vuurwapens waren goed voor 4 promille.

De meeste grasmaaiverwondingen worden veroorzaakt door stenen, takken en andere voorwerpen die door de bladen van een machine worden rondgeslingerd. Die voorwerpen kunnen met een snelheid van meer dan 150 kilometer per uur tegen de grasmaaiende persoon komen.

De onderzoekers adviseren kinderen onder de twaalf jaar geen gras te laten maaien. Wie gras maait kan volgens de deskundigen het best een veiligheidsbril, een lange broek en gesloten schoenen met slipvaste zolen dragen.

Bron: ANP.

Gepost door Jan Hollander
(5) CommentaarPermalinkHmmm, ik ben helaas geen bekende Nederlander met ‘verzilverbare publiciteitswaarde”. Anders zou ik nog wat kunnen verdienen. Het is namelijk ondergetende daar op die foto.

Ik heb overigens nog nooit een ongeluk gehad met een grasmaaier.  Niet met die op het plaatje en niet met enige andere.

De originele foto (c) Michiel van der Vlist is te zien op http://www.vlist.org Kom gerust even kijken.

Michiel.

Posted by Michiel van der Vlist  on  04/20  at  07:54 PM


Michiel, ik heb je een email gestuurd.

Posted by Jan Hollander  on  04/20  at  08:18 PM


Michiel gaf op mijn verontschuldigingen en aanbod om de illustratie te verwijderen aan dat hij het wel leuk vond dat zijn foto als aardige illustratie was uitgezocht bij het artikel. Opname van de tekst http://www.vlist.org op de foto (het andere aanbod) hoefde alleen als het niet te storend zou worden. Maar een beetje reclame voor zijn site zou wel leuk zijn, zo schreef hij.

Of het storend is of niet, daar heb ik niet opgelet. Maar die reclame maak ik graag. Er staan op zijn site namelijk   zeer fraaie foto?s van een perenboom. En die zijn toch echt het bekijken waard!  big surprise

Posted by Jan Hollander  on  04/20  at  09:06 PM


En gelukkig heeft Michiel een veilige grasmaaier.

Posted by Robert van den Heuvel  on  04/20  at  11:14 PM


Wat grappig, en sympathiek ook van vd Vlist dat hij het niet erg vindt dat het plaatje hier komt te staan.
Zo ben ik ook ooit mijn artwork tegengekomen op de website van de VVD, niet dat t erg veel voorstelde maar ik voel me dan ook nogal trots, en nogal spijtig dat er niet meer reclame wordt gemaakt met wie dat plaatje gemaakt heeft.

Posted by zazkia  on  04/21  at  09:01 AM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken