homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Geweldloos omgaan met conflicten - Combatants for Peace

01Op zaterdag 28 maart was er een themabijeenkomst georganiseerd over het geweldloos omgaan met conflicten in Buurthuis De Meevaart – Indische-Buurt.

Er was een interactieve ontmoeting, met deelname van Palestijnse en Israëlische vredesactivisten Iyad Emara, Rima Jawabra en Yaniv Belhassen van Combatants for Peace. Zij weten als geen ander hoe tegenstellingen te overbruggen. Hun werkwijze kan goed bruikbaar zijn bij het oplossen van conflicten rondom botsende leefstijlen in de Amsterdamse wijken.

Vrede is de missie van de vredesorganisatie van Palestijnse en Israëlische oud-strijders. Als soldaat en verzetsstrijder hadden ze zelf geweld gebruikt. Later hadden ze hun wapens weggeworpen en kozen voor het geweldloos oplossen van de problemen.

Het interactieve programma duurde van 17.00 tot 19.00 uur. Hierna was er gelegenheid voor napraten onder het genot van een maaltijd.

Het was een interactieve ontmoeting met indrukwekkende verhalen. Een bijzonder, leerzame en mooie bijeenkomst geweest. De verhalen van beide kanten waren bijzonder en moedig in hun strijd voor erkenning en samenleven.

Met veel dank aan de organisatoren Rob van Veelen,  Mellouki Cadat, Leo Noteborn

04

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken