homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

#Gespreksgroep #Rouwbegeleiding rond af.

v67Iemand verliezen kan ieder mens. Een verlies- en #rouwervaring kan een intensieve ervaring zijn. Sterke emoties kunnen opspelen. Voor mensen die een groot persoonlijk verlies hebben geleden (bijv. door COVID) verzorgde de Geestelijk Verzorger van de Assadaaka Community een #GESPREKSGROEP #ROUWBEGELEIDING.
In de gespreksgroep deelden 9 deelnemers hun persoonlijke ervaringen en #verdriet. De gespreksgroep was een #veilige #omgeving waar de participanten vrij over hun gevoelens en emoties konden spreken. Zonder door anderen beoordeeld of veroordeeld te worden.

De #Rouwgroep is zes maal bijeen gekomen. De deelnemers hebben zich gericht op verlieservaringen door overlijden. Zij hebben veel steun ontvangen van de andere deelnemers. Er was veel ruimte voor ieders persoonlijk verhaal. Hoewel de groep aanvankelijk voorzag in vijf bijeenkomsten, werd op verzoek van de deelnemers een zesde afsluitende samenkomst georganiseerd.

Door zelf hun grenzen te bepalen, konden de mensen zelf besluiten wanneer het voor henzelf genoeg was. Of over welke onderwerpen zij juist wel door wilden praten. Ook werden gedichten, korte verhalen en andere passende teksten gelezen en uitgebreid besproken.

Het samen lezen, horen of beleven van een tekst kan werken als een ijsbreker: een goed begin van een goed gesprek met mensen die aanvankelijk vreemden voor elkaar waren, maar nu dikwijls vriendschappen hebben gevormd. Ook in de toekomst zullen zij samen met elkaar optrekken, elkaar bezoeken of samen een uitje maken.

De deelnemers waren zeer tevreden met de ervaren steun bij de verwerking van ervaringen, de wederzijdse inbreng vanuit de groep en de nieuwe vrienden en kennissen. En dat is waar we het voor doen!

Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein, de #Geestelijk #Verzorger van de #Assadaaka #9Community

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken