homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Geen derde wereldoorlog beginnen! - “Vrede is de weg”

duivelVriendschap Community Assadaaka roept de hele wereld op om deze oorlog te stoppen.

Ik ben ervan overtuigd dat de meerderheid van de mensen op deze aardbol vrede wil. Diep in ons hart kiest niemand voor oorlog en toch zijn er teveel oorlogen. Elke oorlog is er één te veel.

Oorlogen die momenteel gevoerd én begonnen worden, kennen volgens mij maar twee oorzaken: hebzucht en het verlangen naar macht. Een dodelijke combinatie in handen van sommige wereldleiders en hun legers.

Jonge mensen worden te vroeg opgezadeld met oorlogvoeren alsof dat het juiste middel is. Of je nu oorlog voert vanwege economische en of religieuze overtuigingen, het blijft oorlog.

De wapenindustrie is een grote en belangrijke economische factor. Er wordt dan ook alles aan gedaan om deze industrie legitiem en onmisbaar te verklaren. Wanneer we wakker en gaan wij inzien dat vrede het juiste pad is om te bewandelen. Hand in hand. In ieder mens zit een kern van vrede en een kern van agressie. Het is van belang om je daarvan bewust te zijn en dan ook bewust te kiezen voor ....  vrede! Als je mag kiezen, waarom zou je kiezen voor oorlog en geweld?

Vraag jezelf af: denk ik voor mijzelf, of denk ik zoals iedereen in mijn omgeving; denk ik zoals mijn ouders dachten toen ik kind was; of denk ik zoals mijn beste vrienden denken? Waarop baseer ik mijn denken en waarop baseer ik mijn concept van oorlog en vrede? Dit zijn legitieme en bovendien vitale levensvragen. Ze zijn onmisbaar voor het creëren van een vreedzame samenleving.

Kunnen we geen andere manieren vinden om onze wereld draaiende te houden?
Ik vertegenwoordig vandaag de Vriendschap Community Assadaaka, een multiculturele vereniging van vriendschap die zich inzet voor mensen van alle culturen en geloofsovertuigingen. Assadaaka is een Arabisch woord en betekent zoveel als vriendschap en samengaan in harmonie. Ja, dat kennen wij ook in de Arabische wereld. Al sinds 1991 zetten wij ons met tomeloze energie in, voor verbetering van de kansen van alle mensen binnen een leefbare samenleving.

De Vriendschap is een belangrijke factor in het vredesproces.
Ik pleit voor een wereld van vrede waarin geen plek meer is voor oorlog en waarin wij elkaar vergeven. Dat is een absolute voorwaarde voor het leven in vrede. Elkaar vergeven is een dagtaak en vergt, zeker in het begin, nogal wat aanpassingsvermogen van ons allemaal.

ASSALAAMUN ALAYKUM, SHALOM ALEICHEM, NAMASTE EN VREDE ZIJ MET U.

Ahmed El Mesri, diskundige in multiculturalisatie van de Vriendschap Community Assadaaka

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken

Recent Commentaar

Van ZaZkia 'Flevoparkbad geannexeerd door camping Zeeburg'.
Van ijstaartindeoven 'Elatik op het matje vanwege tekorten'.
Van ijstaartindeoven 'R.S.O.C. winnaar Open podium East Site'.
Van ZaZkia 'Middeneiland in IJburg 2 geschrapt'.
Van ijstaartindeoven '2 juni: Fietswrakken Inzameldag'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van leona 'Nieuw ontwerp voor Makassarplein'.