homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Gebiedsmakelaars op bezoek bij Assadaaka Community

cv22Op maandag 20 februari 2023 , hadden wij bezoek van de gebiedsmakelaars van Amsterdam Oost georganiseerd door mw. Carla die ook werkzaam is als gebiedsmakelaar van de Dapperbuurt, Amsterdam Oost. Mw. Carla Hayatmahomed was op bezoek bij ons samen met haar collega’s .

Er werd informatie gedeeld over de gebiedsmakelaars en vanuit stichting Assadaaka Community werd er ook informatie gedeeld naar hun over wat de stichting inhoud en waar het voor staat.

Wij hebben als stichting Assadaaka Community een lunch georganiseerd waarbij de medewerkers een warme drankje en een broodje kregen aangeboden. De collega’s van het gebiedsmakelaars hebben zich allemaal voorgesteld aan ons. Dhr. Ahmed heeft een korte speech gehouden over het welkom heten van de gebiedsmakelaars en over de stichting Assadaaka Community.

Hier onder kun je de toespraak van Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka Community.

Beste aanwezigen,

Ik wil u hartelijk danken voor uw komst bij Stichting Assadaaka Community vandaag.

Graag verwelkomen wij vandaag onze gasten van het Stadsdeel Oost en de nieuwe Gebiedsmakelaar Carla Hayatmahomed. Van harte welkom!
Assadaaka Community zet zich al 35 jaar in voor mensen in Amsterdam Oost, met name voor bewoners die met uitdagingen te maken hebben, bijvoorbeeld op gebied van taal, met arbeidsconflicten of werkloosheid, met eenzaamheid, of met sociaal isolement, met armoede of schulden, met langdurige gezondheidsklachten, of met langdurige zorg voor een naaste, met relatie-, familie- of gezinsproblematiek. Er kan van alles gebeuren in het leven waardoor het lastig kan zijn om staande te blijven of om je weg te vinden in een wereld van administratieve regelgeving, terwijl je het moeilijk hebt.

Assadaaka Community ondersteunt iedereen die korte of langere tijd een arm om de schouder kan gebruiken en biedt hulp op maat, passend bij wat iemand ècht nodig heeft.

Dat doen we bij Assadaaka Community samen. Samen met de buurt, samen met vele vrijwilligers die zich allemaal inzetten om een ander te helpen. Assadaaka betekent ‘Vriendschap’ en dat is wat onze community doet, vanuit vriendschap helpen we elkaar, als een familie, als naasten. Bij Assadaaka zet je je levenservaring, je ervaringsdeskundigheid, in om anderen te helpen.

Levenservaringen en uitdagingen die je meemaakt zijn je kracht, kracht om een ander te helpen en om een voorbeeld te zijn voor anderen.

We zetten ons in voor iedereen in Oost. Dat doen we met vier avonden per week Nederlandse taallessen op alle niveaus, met een dagelijks sociaal-maatschappelijk inloopspreekuur, met 2x per week voorlichtingsbijeenkomsten over thema’s zoals dementie, toeslagen en voorzieningen, eenzaamheid. Daarbij bieden we een gezonde lunch. Ook biedt Assadaaka mantelzorgondersteuningen en bijna iedere werkdag een duurzame voedselbank, waarbij onze vrijwilligers brood ophalen dat bij lokale bakkers aan het einde van de dag overblijft. Voorafgaand aan de taallessen kunnen mensen die dat goed kunnen gebruiken het gezonde, verse brood en soms andere levensmiddelen bij Assadaaka ophalen.

En daarnaast doen we nog vele andere projecten, zoals ieder jaar de gezamenlijke herdenking in Oost op 4 mei, we geven voorlichting bij verkiezingen en we werken altijd nauw samen met al onze buurtpartners en met de Buurtteams. Want samen staan we sterker.

Bij Assadaaka laten we niemand tussen wal en schip vallen. Als je bij Assadaaka komt dan sta je er niet meer alleen voor. We zijn blij dat jullie vandaag bij ons zijn, voor deze mooie kennismaking.

Voor meer informatie en advies: .(JavaScript must be enabled to view this email address) of http://www.assadaaka.nl

c b22

cm22

cv555

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken