homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Europese Parlement Verkiezingen bij Assadaaka Community

x0Op 25 april was er een leerzame en geslaagde bijeenkomst over de Europese Parlement Verkiezingen bij Assadaaka Community.
Hieronder kun je genieten van het lezen van de toespraak van Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka Community.
Allereerst wil ik iedereen van harte welkom heten, in het bijzonder natuurlijk onze gasten van ProDemos.

Lieve mensen, u bent hier vanavond gekomen omdat u geïnteresseerd bent in verkiezing voor het Europees Parlement die van 6 tot 9 juni 2024 gehouden zal worden. Graag praten wij met u over het belang van deze verkiezingen. De belangrijkste boodschap zal ik nu al met u delen. Dat is: ga vooral stemmen!
Een vraag waarop we tijdens deze bijeenkomst antwoord willen geven, is wat u kan doen om invloed uit te oefenen op het beleid in Europa. U heeft slechts één stem van de miljoenen die er zijn, wat doet die er dan toe? Maar ook: hoe ziet democratie in het Europees Parlement er uit, wat betekent het en wat zijn de belangrijkste spelregels? Waarom is democratie belangrijk?

Onze sprekers van vanavond (Daphne Paris) werken dus voor ProDemos, een organisatie die zich ook wel het Huis voor democratie en rechtsstaat noemt. Alleen de naam al zegt veel over waar democratie over gaat: ‘pro’ is Latijn voor ‘voor’ en ‘demos’ is oud-Grieks voor ‘het volk’. Democratie, wil ProDemos dus zeggen, is voor het volk, voor de mensen. U en ik zijn dat volk, wij zijn die mensen.

Tijdens de verkiezingen van 6 juni 2024 kiezen we welke partijen mogen plaatsnemen in het parlement , en hoeveel van de 705 beschikbare stoeltjes zij krijgen. Daar zullen zij de komende tijd plannen bedenken en wetten voorstellen en aannemen die het Europees Parlement maken tot het Europese continent dat we willen zijn.

Dat zijn onderwerpen waar alle partijen ideeën over hebben. Soms lijken de ideeën van verschillende partijen op elkaar, op andere punten verschillen ze juist sterk. Welke partijen doen mee, wat vinden zij belangrijk? Waar vindt u informatie over de standpunten van de partijen over onderwerpen die u belangrijk vindt? Ook op dat soort vragen geven wij antwoord.

Waar het Assadaaka en ProDemos om gaat is niet wat u stemt, maar dat u stemt. Wij willen dat uw stem telt!

#Diversiteit #Cohesie #Saamhorigheid #Verbinding #vruchtbare

x00

x000

x40

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken