homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Een stille tocht en een bijeenkomst op 4 mei

m1Traditiegetrouw organiseerde de Assadaaka Community in samenwerking met stichting Onze Hoop, stichting Coexistence, en Samen Sterk Groep de 4 mei herdenking met als titel “Geef vrijheid door”. Ook de vluchtelingen hebben dit jaar samen met Assadaaka Community 4 mei herdenking herdacht (de Nationale Dodenherdenking) op Ceramplein. Het was een onvergetelijke, bijzonder en leerzaam dag om nooit te vergeten. Er waren ongeveer 400 mensen op de been.

Vredesboodschap Ahmed El Mesri

Dames en heren, lieve mensen,

Ook dit jaar is het thema voor deze herdenking vrijheid geef je door.

In vrijheid leven betekent jezelf kunnen zijn en vrij zijn van angst. De wereld waarin we nu leven is nog steeds erg verdeeld. Niet iedereen kan genieten van vrijheid.

Ik gebruik graag de alliteratie dat mensen net bloemen zijn. Mooi in hun diversiteit en daarmee ook beter bestand tegen allerlei ziektes en plagen. Het wantrouwen dat gezaaid is in de harten van mensen is onkruid dat lastig valt te wieden. Door dit onkruid kan men de weelde aan bloemen die de samenleving is niet waarderen.

Kijk om je heen. Wat zie je? Voel je angst of voel je juist verwondering bij wat je ziet. Je kan vrijheid pas doorgeven als je zelf vrij bent in je hart. Mensen leven soms in vreselijke omstandigheden maar zijn toch gelukkig omdat hun hart vrij is en vol van liefde. Laten we een voorbeeld nemen aan deze mensen.

Laten we verschillen omarmen om zo samen op weg te gaan naar een mooiere toekomst. Voor een mooiere wereld. Voor vrijheid.

Ik dank u.
m2

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken