homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Een geslaagde werkbijeenkomst van de Tussenruimte op 23 november.

wexTijdens de bijeenkomst waar Assadaaka Community altijd vertegenwoordigd is, waarin iedereen zich eerst voorstelde en zijn of haar naam en organisatie deelde, stond het eerste onderwerp op de agenda: het oprichten van een buurttelefoon voor buurtbewoners die problemen ervaren.

Deze buurttelefoon zou dienen als een hulpmiddel voor burgers die specifieke kwesties in hun directe omgeving ervaren en daarbij assistentie nodig hebben.

Een van de belangrijkste discussiepunten kwam van Jan Dirk van OKT. Hij bracht de ernstige gevolgen van de toeslagenaffaire ter sprake, waarbij velen financiƫle en emotionele schade hebben geleden. Jan Dirk benadrukte dat deze getroffen mensen recht hebben op een vergoeding van 30.000 euro. Hij stelde voor om actief te zorgen dat zij die deze vergoeding nog niet hadden geclaimd, hierbij geholpen worden.

Het bleek echter dat dit proces bemoeilijkt wordt door angst onder de betrokkenen. Mensen zijn terughoudend om deze vergoeding te claimen vanwege verschillende redenen, zoals mogelijke repercussies of bureaucratische obstakels.

De vergadering heeft duidelijk gemaakt dat er zowel op lokaal als op nationaal niveau uitdagingen zijn waar aandacht aan moet worden besteed. De buurttelefoon kan een waardevol initiatief zijn om problemen binnen de buurt aan te pakken, terwijl het helpen van mensen die zijn getroffen door de toeslagenaffaire een belangrijke stap is om rechtvaardigheid te waarborgen.

Het bespreken van deze onderwerpen heeft een bewustzijn gecreƫerd rond de complexiteit en gevoeligheid van deze kwesties. Er is nog werk te doen om deze problemen aan te pakken, maar de vergadering heeft een solide basis gelegd voor verdere actie en samenwerking.

Veel dank aan de organisatie: Felice en Lotte van de Tussenruimte

cm1

crr

cnee

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken