homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Een geslaagde Mimouna viering 2024 bij Assadaaka Community.

ZxqHieronder kun je genieten van de toespraak van Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka Community.
TOESPRAAK MIMOUNA VIERING 30 APRIL 2024
Lieve, beste aanwezigen,
Hartelijk dank voor iedereen die aanwezig is op deze hele bijzondere bijeenkomst samen het Joodse Pesach feest Mimouna vieren. Het is een bijzonder jaar waarin het Joodse Pesach valt.

Hier in Amsterdam wonen mensen van 180 verschillende nationaliteiten samen in één stad, met ieder eigen culturele gewoonten en tradities. En met verschillende religies, die bezinnen en vieren, op hun eigen manier.

Bij Assadaaka Community staat Verbinding met elkaar altijd voorop. We respecteren ieders identiteit en zoeken de verbinding tussen elkaar. Juist daarom vieren we graag vandaag Mimouna als broeders en zusters bij elkaar. Als één, de samenleving die wij samen zijn. Wij zijn dan ook dankbaar voor alle bijzondere gasten die hier vanavond bij ons zijn, zoals veel van onze buurtbewoners en vrienden van heen en ver. Verbinding, Mee kunnen doen, Samen met elkaar, dat is wat buurtbewoners graag mogelijk willen maken. En ook willen wij alle gasten van harte welkom heten en bedanken voor jullie komst! Samen maken wij de stad mooier!

Zowel de koningsdag pas gevierd als Mimouna staan in het teken van verbinding met elkaar, van naastenliefde, van voor elkaar zorgen. Het maakt daarbij niet uit tot welke religie je behoort, of tot welke groep, welke politieke voorkeur je hebt, welke afkomst je hebt, welke geaardheid, wat je hebt meegemaakt. Wat telt is dat wij allemaal mensen zijn, met een eigen identiteit. En iedere identiteit mag er zijn, de één naast de ander. Wie de rijkdom van al die verschillen niet ziet, is blind voor de pracht van de kleuren van een veelkleurig boeket.

Als wij onszelf én elkaar kunnen zien in dat grotere geheel, dan zorgen we voor elkaar. En als we goed voor elkaar zorgen, dan staan we samen ook veel sterker. Dat is waar Mimouna over gaat en waarom we dit graag in gezamenlijkheid vieren, het Joodse feest Mimouna. En vanuit deze gedachte van vrede voelen wij ons dicht bij onze medemensen in Gaza, Oekraïne, onze broeders en zusters daar, evenals in Jemen, Myanmar en andere landen die lijden onder oorlog.

Iedereen heeft het recht om in vrede te leven, in vrede op te groeien, in vrede en veiligheid te zijn. En vrede begint hier, bij ons, bij jou en bij mij.
Door elkaar die vrede, acceptatie en veiligheid te gunnen, te wensen, iedereen, met zijn eigen identiteit.

En vanuit die vredeswens, wil ik graag nog de vele vrijwilligers bedanken die deze avond mogelijk hebben gemaakt met hun enorme inspanning. Dank jullie wel! En ik wens u allen een hele bijzondere en liefdevolle avond!

#vruchtbare #Cohesie #Saamhorigheid #Verbinding #samenwerking #kennismaking #Diversiteit

1z

2z

3z

4z

5z

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken