homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Een geslaagde informatiebijeenkomst Cirkel van Democratie bij Assadaaka Community.

xx0We leven in Nederland in een democratische rechtsstaat. Iedereen in Nederland heeft daarmee te maken. En ieders mening doet ertoe. In het programma Cirkel van Democratie werken deelnemers in groepjes aan verschillende opdrachten. Bijvoorbeeld over de rol van de overheid en belangrijke onderwerpen in de politiek. Hoe kunnen we elkaar helpen bij het maken van keuzes?

Hoe vinden we elkaar als het gaat om zaken als vrijheid, toegankelijkheid en samenzijn? Laat je je stem horen! Daarom was op dinsdagavond 20 december een belangrijk en leerzaam samenzijn! Alle aanwezigen waren er over te spreken. Het was erg nuttige om er bij te zijn. Tot de volgende bijeenkomst binnenkort!

Hieronder is de toespraak van Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka
Community.

Lieve aanwezigen,

Tijdens deze bijeenkomst ga we veel hebben over het rechtssysteem in Nederland, we kunnen veel vragen gaan stellen en we kunnen met elkaar in gesprek gegaan. En dat gaan we ook vanavond nog doen. Samen kijken we wat dit rechtssysteem voor ons en wat het voor de mensen om ons heen betekent. Wat dat van ons vraagt en wat dat van een ander vraagt.

ProDemos gaat met deze bijeenkomst het rechtssysteem en onze democratie op een laagdrempelige manier inzichtelijk maken. We zijn ProDemos dan ook zeer dankbaar, voor deze unieke bijeenkomst bij Assadaaka Community. En in het bijzonder Daphne Paris en Brahim Fattah, de kartrekkers van dit project.
Democratie, het recht… ons recht, het zijn ontzettende belangrijke onderwerpen waar iedereen in deze samenleving mee te maken heeft. Het rechtssysteem is een belangrijk onderdeel van de samenleving, en door er méér over te weten kan je je ook meer verbonden en versterkt voelen. Door te weten wat onze rechten en plichten zijn kan je beter voor jezelf zorgen én voor elkaar.

ProDemos en Assadaaka zetten zich daar allebei volop voor in: een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Daarom zijn wij ook zo dankbaar voor deze mooie samenwerking. We zijn blij met deze mooie bijeenkomst als een beging van dit prachtige traject. We hopen nog vele jaren samen te blijven werken op dit belangrijke onderwerp.

Een warm applaus voor Daphne, medewerker van ProDemos!

Ahmed El Mesri - Dinsdag 20 december 2022

Voor meer informatie en advies: http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

cv1

xc3

cv5

x66

n55

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken