homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Een gemoedelijk samenzijn georganiseerd door Assadaaka in samenwerking met de FNV. (7 februari 2020)

voo0Vrijdagavond was het een drukke avond, waarbij mensen uitgenodigd waren om gezamenlijk Cous-Cous te komen eten en kennis te nemen van de actie van de FNV om het minimum jeugdloon naar 14 Euro per uur te brengen. Er is al eerder een zo’n bijeenkomst geweest bij Assadaaka en ook een demonstratie bij Amsterdam Rai, waarvan onderstaande een foto is bijgevoegd.

Het strijdlied wat tijdens die mars werd gezongen (en ook afgelopen vrijdagavond) is onderstaande ook bijgevoegd. Ook elders in den lande worden dergelijke acties gevoerd; kijkt u voor meer informatie ook eens op http://www.voor14.nl of op http://www.facebook.com/voor14 .

Voor Assadaaka was het de avond van ‘3 vliegen in een klap’, want ondanks de eenzaamheid en de armoede konden de mensen toch even samen zijn.
Na een korte introductie door Mw. Najet in de aanwezigheid van Mw. Mireille ook van de FNV, werd het strijdlied gezongen. Daarna werd Dhr. Van Hoek gevraagd om te spreken in de plaats van Dhr. Ahmed Mesri, want laatst genoemde was door omstandigheden plotsklap verhinderd en absent.

Dhr. Van Hoek: in gesprek met de FNV kwam naar voren dat het minimum jeugdloon al heel lang erg laag is. FNV heeft uitgerekend dat het anders kan en is daarom deze actie opgestart, ook met het oog op de landelijke verkiezingen, die volgend jaar worden gehouden. Assadaaka ondersteunt het project van de FNV, want Assadaaka staat voor solidariteit. Assadaaka doet ook aan armoede bestrijding en ziet de laatste tijd de armoede steeds meer toenemen, steeds meer mensen hebben ook moeite rond te komen. Er moet dus wat veranderen. Armoede is een vorm van mensenrechtenschending, want het recht is vaak het recht van een dikke portemonnee en met te weinig geld kan je niet voor je rechten opkomen. De jeugd is bovendien de toekomst, en met iets meer geld kan men ook in zijn / haar eigen toekomst investeren en daarmee in een land, want men kan scholing etc. bekostigen.

Tijdens de Rai betoging zei Dhr. Van Hoek het al, dat we moeten we waken voor populisme. Rechts Populisme is bijvoorbeeld de link, die wordt gelegd tussen buitenlanders (haat) en dan beweren dat dezen per definitie crimineel zijn in Nederland. Links populisme zou bijvoorbeeld de ongenuanceerde leus ‘de Rijken worden Rijker en de Armen worden Armer’ kunnen zijn. Maar er zit wel een kern van waarheid in de leus. Een tien jaren geleden werd er door de SP een economisch model aan de rekenkamer voorgelegd, waar iedereen beter van werd, wat door de rekenkamer werd goedgekeurd. Het model van de VVD daarentegen bevoordeelde hoofdzakelijk de rijken, en juist dat VVD model werd door de VVD er door gedrukt.  Eigenlijk druist dat tegen democratische saamhorigheid in en op de achtergrond klinkt opzet. Ofwel de uitspraak ‘de Rijken worden Rijker en de Armen worden Armer’ heeft wel degelijk een zekere realiteit. Wel is het zo dat de FNV met een goed uitgewerkt realistisch sociaal plan-model moet komen, waarmee het voor iedereen duidelijk wordt hoe dit streven van de verhoging van het minimumloon gerealiseerd kan worden, want dan gaat de FNV ook meer mensen mee krijgen in de komende verkiezingen. Assadaaka ondersteunt in ieder geval het initiatief van de FNV vanuit haar eigen werkzaamheid, want het kan en moet beter in Nederland! Assadaaka bedankt u voor uw komst welke in het teken tegen armoede en vereenzaming stond!

(Op de volgende bladzijde staat een foto van de vorige demonstratie en het strijdlied van Najet.)

Het FNV lied geheten ‘SAMEN VOOR 14’:
We komen Samen (2x) omdat we strijden
Doe de handen Samen (2x) omdat we strijden
voor een beter loon.

Ciao Bello Ciao Ciao (2x)

Voor meer informatie tijdens kantooruren: ASSADAAKA COMMUNITY: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) | W. http://www.assadaaka.nl

mz00

n0091

xc001

cvae22

c0091

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken