homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Een dialoogbijeenkomst over de recente spanningen in het Midden-Oosten

vvr5Ahmed El Mesri , voorzitter en Malake El Ayachi van Assadaaka Community tijdens een bijzondere dialoogbijeenkomst over de recente spanningen in het Midden-Oosten en de manier waarop we gezamenlijk kunnen optrekken.
Hieronder kun je de toespraak Dialoogbijeenkomst Gemeente Amsterdam van Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka Community lezen.

Beste aanwezigen,

Hartelijk dank voor de uitnodiging om hier vanuit gezamenlijkheid te kunnen praten over de impact van de situatie in Gaza. Het is zo belangrijk om de handen ineen te slaan, juist nu. Want de emoties lopen hoog op, ook hier.

Iedere dag zien we de beelden en horen we de verhalen, die steeds vreselijker worden. De uitbarstingen van geweld, de vele onschuldige burgerslachtoffers, deze crisis telt alleen maar verliezers. 

Die impact is ook hier voelbaar. Bij het spreekuur van Assadaaka Community komen dagelijks vele Amsterdammers met hun verdriet, bezorgdheid, machteloosheid, boosheid. We merken hoe ontzettend belangrijk het is dat mensen hun zorgen en verdriet kunnen delen. Een luisterend oor, er mogen zijn, dat zorgt ervoor dat emoties niet nóg verder oplopen.

Want we merken onder onze bezoekers ook een toenemen gevoel van angst. Zeker na de vreselijke incidenten in België en op andere plekken. Er is angst voor discriminatie, angst om met een hoofddoek over straat te gaan. Angst voor de vergroting van tegenstellingen. En we weten dat deze angst ook leeft onder de Joodse Amsterdammers. Hier in Amsterdam neemt het gevoel van onveiligheid toe.

En juist daarom is het zo belangrijk dat wij allen samen hier in Amsterdam de boodschap van gezamenlijk verkondigen. Dat wij de discriminatie en het wij-zij denken die op de loer liggen, niet zullen tolereren. Juist nu de menselijke maat totaal uit het oog is geraakt, is het noodzakelijk om onze gemeenschappelijkheid te benadrukken. De handen ineen te slaan, de armen om elkaar. Want een oplossing kan alleen maar vanuit vreedzaamheid ontstaan. En laten wij er samen alles aan doen om de vrede ook hier te bewaren. Dat begint met mogen delen, met ruimte voor elkaar. Met het organiseren van gesprekken, van ontmoeting, van begrip voor elkaar. Laten we die duidelijke boodschap vorm geven, dat een oplossing kan alleen maar vanuit vreedzaamheid ontstaan.

Locatie:
Buurtcentrum Batavia

Veel dank aan de organisatie van deze avond en aan Abdellah Belhaj

ew

rg

bto

ny

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken