homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Een akte van aanstelling ondertekent tussen Ahmed El Mesri en Simon Bornstein.

x.Op maandag 31 augustus begon als een feestelijke dag! Allereerst werd er een akte van aanstelling ondertekent tussen Assadaaka Community (Ahmed El Mesri) en Simon Bornstein. Priv. Doc. Rabbijn Simon Bornstein is aangesteld als volledig bevoegd Geestelijk Verzorger van Assadaaka Community.

Ahmed neemt het woord. ‘Simon is een persoon die heel actief is voor de stad Amsterdam, hij zorgt voor verbinding, begeleiding van jongeren en is een goede aanwinst voor Assadaaka Community. Zowel politiek gezien (collectieve belangenbehartiging) als met andere zaken zijn we erg blij met zijn versterking.

Het is een bijzonder dag, want het is een unicum dat een Rabbijn zich affilieert aan een organisatie als Assadaaka Community. Ahmed bedankt Simon persoonlijk en heet hem van harte welkom, hij vind het een eer en hoopt op een intense nog warmere band/samenwerking met Simon’.

Simon Bornstein is o.a. voorzitter van de Marokkaans Joodse Wereldfederatie (Nederlandse afdeling), daarnaast is hij gekozen vertegenwoordiger naar het ledenparlement FNV namens netwerk Raad Wereldburgers FNV (diversiteitsnetwerk binnen de FNV) en voorzitter van de Wijkraad Amsterdam Zuid-West (politiek beleidsbeïnvloeding in de wijk, armoede bestrijden etc., brengen mensen samen).

Aicha Oiza krijgt het woord, zij is vrijwilligster die o.a. de ontbijtbijeenkomsten organiseert. Ook is zij een vertrouwenspersoon en organiseert zij de naaicursus en de kooklessen. ‘Zij verwelkomt Simon en zegt dat we van elkaar kunnen leren, dit is een teken van menselijkheid. We maken geen onderscheid we helpen elkaar, ieder heeft zijn waarde hier en mogelijkheid om hier te werken, we zijn erg blij met Simon. Er worden hier o.a. taallessen gegeven, er is plaats voor mensen zonder familie, we leren mensen hun rechten en maken ze wegwijs. De meeste mensen kennen hun rechten niet, we doen activiteiten voor bijvoorbeeld mensen met psychische problemen. We doen activiteiten om ze een familiegevoel te geven en hun zelfvertrouwen te vergroten en nog veel meer.

Dr. Eman Wahby krijgt het woord, zij is een ambassadeur van vrede en menselijkheid. ‘Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je gelooft, belangrijk is dat je een mens bent. Een ieder dient een ander respectvol te behandelen, menselijk te zijn en ik heet Simon van harte welkom’. Zij vraagt aan Simon wat vrede voor hem betekent. ‘Vrede is Shalom, de innerlijke vrede en dat je dankbaar mag zijn met de waardevolle relaties om je heen en voorzien bent in je basisbehoeften en goed met elkaar omgaat. Ieder mens is een afstammeling van Adam en Eva en dat maakt dat we allemaal familie zijn van elkaar’.

Alle onderwerpen die bezoekers van Assadaaka Community tegenkomen, kunnen we op die plekken bespreekbaar maken en onze gezamenlijke problemen en vragen kunnen we ook landelijk politiek aankaarten.

Daarna was er een verrassingsfeestje voor onze collega Ali hij was gisteren jarig. Dit hebben we gezamenlijk gevierd met muziek, cadeautjes en een heerlijke taart.

x..

x…

x….

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken