homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Doden herdenking 4 mei

miVanuit Assadaaka zijn we met een groep mensen vertrokken om stil te staan bij de dodenherdenking. Dit doen wij ieder jaar zoals bekend. We verzamelden eerst bij Assadaaka en kregen een mooie toespraak van Ahmed en deelden een gezamenlijke maaltijd, verzorgd door Hajiba, Khadija en Ordeya.

De vrouwen hebben hard gewerkt om hier een geslaagde maaltijd van te maken.

Bij het vertrek stonden we eerst stil bij het monument bij het Muiderpoort Station, op het monument staat het volgende:

‘Vanaf dit station zijn tussen 3 oktober 1942 en 26 mei 1944 ruim elfduizend Joden naar het doorgangskamp Westerbork weggevoerd. De meesten zijn vermoord in de vernietigingskampen in Midden- Europa’.

Er werden bloemen gelegd en er werd een korte toespraak gehouden. Het maakte een diepe indruk op ons. Vervolgens zijn we verder gelopen naar het Ceramplein, waar diverse andere organisaties verzamelden en er diverse mooie toespraken werden gehouden. Er was ook muziek in het programma, wat voor een mooie balans zorgde. Na de twee minuten stilte werd het Wilhelmus gezongen en werden er bloemen gelegd door de organisaties. Daarna kregen de rest van de bezoekers een bloem uitgereikt van de organisatie en kregen zij ook de gelegenheid. Het was een mooie verbindende bijeenkomst en fijn om hierbij stil te staan.

vb

zi

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken