homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Diversiteits-Iftar moskee Al Kabir 2018

ConsulGisterenavond waren wij namens Assadaaka Community uitgenodigd bij moskee Al Kabir. Het was een mooie verbindingsiftar georganiseerd in samenwerking met de Brandweer Amsterdam Amstelland.

Hieronder vindt u de toespraak van Ahmed El Mesri vanwege tijdsgebrek niet doorgegaan ging.

Beste aanwezigen,

Al ruim 28 jaar geleden hebben wij Assadaaka Community opgericht. Dat betekent dat Assadaaka al méér dan een kwart eeuw actief is in Amsterdam Oost. Dat is een hele tijd. En in die tijd hebben wij de wijk, het zorg-aanbod vanuit de overheid en uiteraard ook de maatschappij zien veranderen. Tegelijkertijd zijn er ook veel dingen hetzelfde gebleven.

Zoals informatie geven over brandveiligheid in Amsterdam Oost. Het is een eer voor ons om dit samen te kunnen doen met de Brandweer. Door onze gunstige en veilige locatie zijn wij makkelijker bereikbaar om mensen in te lichten over brandveiligheid. Wij zijn laagdrempelig en toegankelijker voor de kwetsbare groep en voor de buurtbewoners.

Samen met de Brandweer hebben wij twee bijeenkomsten en inlichtingen gegeven aan de buurtbewoners over de brandveiligheid. Daarnaast zijn er genoeg flyers en brochures over deze onderwerp bij ons aanwezig, die wij eventueel aan geïnteresseerde meegeven. De bijeenkomsten was een succes. Door het succes gaat Assadaaka verder met deze inlichtingen en informatie, want het blijkt dat er behoefte en veel interesse is voor deze onderwerp.

Door veel vraag naar brandveiligheid heeft Assadaaka de intentie om zich centraal op te stellen voor de buurtbewoners . Dit zullen wij doen met Brandweer Amsterdam Oost. Ons contactpersoon bij de Brandweer is de gedreven Zohair.

Gebleken is dat binnen de Brandweer diversiteit ontbreekt. Daar zullen wij samen met de Brandweer proberen meer aan te veranderen door meer jongeren van diverse afkomst geïnteresseerd te maken, dit doen we door veel informatie te verstrekken. Door deze diversiteit verwachten wij meer begrip, cohesie en saamhorigheid en daardoor meer veiligheid in Amsterdam Oost.

Assadaaka Community is een informele zorg-, welzijns- en participatie organisatie. Informeel, dat betekent dat wij met vooral vrijwilligers werken. Waar de formele organisaties werken met betaalde professionals, werkt Assadaaka óók met professionals, alleen dan op vrijwillige basis, namelijk met onze ervaringsdeskundigen.
Levenservaring inzetten als ervaringsdeskundigheid, dat is één van onze kernwaarden.

Wanneer mensen kampen met problematiek zoals armoede, schulden, of overbelasting door mantelzorgtaken, dan is het niet altijd makkelijk om er over te praten. Door schaamte duurt het soms lang voor mensen aankloppen bij formele instanties. En als ze dan aankloppen, voelen ze zich niet altijd begrepen. Soms ook door een taalbarrière. Dan haken ze af en worden ze ‘zorgmijders’ genoemd. Wat ons betreft klopt die term niet. Want doorgaans willen mensen altijd hulp en zorg, ze kunnen alleen de aansluiting bij het bestaande aanbod niet vinden.

Juist die groep vindt bij Assadaaka een luisterend oor en verdere hulp. Als je bij Assadaaka aanklopt, sta je er niet meer alleen voor. Onze ervaringsdeskundigen hebben vaak hetzelfde traject doorlopen, en zij begrijpen tegen welke obstakels je aanloopt. Assadaaka biedt vervolgens intensieve zorgtrajecten op maat. En een breeds scala van activiteiten die mensen helpen om weer te gaan participeren.

Bij Assadaaka Community is iedereen welkom, mensen van iedere afkomst, religie, cultuur, overtuiging of geaardheid. Wij hechten veel waarde aan de ontmoeting tussen mensen. Want als je elkaar leert kennen, dan begrijp je elkaar beter.

Dank u wel.

Ahmed El Mesri

brandweer

Ambasaad

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken