homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Digitale Inclusie deel 2 als therma na de ontbijtsessie van Assadaaka 10.02.2020

109mVanmiddag 10 februari 2020 was het tweede deel over Digitale Inclusie. Ouderen en met name allochtone ouderen zijn bijvoorbeeld vaak niet bekend met internet. Omdat meer en meer zaken per email geregeld worden, zoals betalen, verzekeren, belasting en de papieren communicatie aan het verdwijnen is, wordt het zo onderhand belangrijk dat ook mensen, die niet bekend zijn met internet hier kennis mee gaan maken.

De vorige keer werd in november 2020 tijdens een ontbijtsessie over dit fenomeen gesproken, waarbij tegelijk werd medegedeeld dat de Gemeente Amsterdam 10 laptops in bruikleen heeft gegeven aan Assadaaka. Inmiddels zijn deze laptops bijgewerkt met updates en ook is er een antivirus en een Office pakket bij opgezet, naast onderhoudssoftware.

Vandaag was het de eerste practische kennismaking voor iedereen die na de ontbijsessie was gebleven om al dan niet voor de eerste keer kennis te maken met de computer en daarmee met het gebruik en de mogelijkheden van internet.
Dhr Van Hoek gaf een inleiding en legde uit dat naast het gegeven dat meer en meer in communicatie via internet gaat, dat internet ook prive een mooie tool is, omdat het ook een middel tegen eenzaamheid is. Het gezegde is wie tot tien kan tellen, kan de hele wereld bellen, met een computer kan dit zelfs gratis (!). Ben je bedlegerig, dan ben je met een computer/laptop toch niet helemaal van de buitenwereld afgezonderd.

Het was een eerste vlucghtige kennismaking. Een paar aanwezigen willen op maandagmiddag zo af toe bij Assdaaka komen om onder begeleiding te gaan leren werken met de computer en daarnaast te leren hoe een mailadres aan te maken en te gaan internetten om diverse informatie op te kunnen zoeken, want internet is op de eerste plaats bedoeld om informatie te delen.Degegenen die nog niet gestemd hadden op Ahmed als Amsterdammer van het jaar konden meteen online nog even gaan stemmen. Zie http://amsterdammervanhetjaar.nl/nominaties/ je kan nog stemmen!

Het werd een gezellig middagje. Het spreekwoord is, dat als er een schaapje over de dam is dan volgen er meer, dus wij denken dat er vanzelf meer mensen op termijn bij Assadaaka met de computer willen leren omgaan, of in ieder geval onder begeleiding hun administratie etc te kunnen leren te doen voor zolang dat nodig gaat zijn. Wilt u ook leren internetten en een computer gebruiken, kom gerust eens langs op bij Assadaaka op maandagmiddag. Heb je ‘s ochtends ook tijd, schuif dan eens aan bij ons bij de ontbijtsessies. Elke maandag- en vrijdag-ochtend van 10:00 - 12:00 is er een ontbijtsessie, waarbij meestal een onderwerp wordt besproken met een zeker maatschappelijk belang, zodat we daar in dialoog over van gedachten kunnen wisselen.

Dus wie weet tot ziens!

Voor meer informatie tijdens kantooruren: ASSADAAKA COMMUNITY: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) | W. http://www.assadaaka.nl

132a

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken