homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Digitale inclusie bij Assadaaka deel 3

vop1NA het de ontbijtsessie van 17 februari, waar nog wat werd na gekeuveld over de verkiezing van de Amsterdammer van het Jaar, was het in de middag tijd voor de Digitale Inclusie deel 3.

De vorige keer hadden leden van Assadaaka, die niet bekend zijn met de computer al vluchtig kennis kunnen maken met de laptops die de Gemeente Amsterdam in bruikleen gaf, door op Ahmed te stemmen al;s Amsterdammer van het jaar, maar deze keer ging het weer een stapje verder.

Deze keer mochten de ‘cursisten’ de laptop zelf opbouwen (van stroom voorzien,de muis aansluiten en de laptop opstarten), waarna de praktische les startte. Onderdelen zoals bureaublad, muisaanwijzer, onderste werkbalk etc passeerden de revue. Ook werd er iets verteld over het principe van werken met schermen zoals in Windos gaande is sinds het bestaan van Windows 95.

Daarna werden ze op begeleiding het internet op geholpen, en zochten ze enige beeldinformatie over hun eigen geboorteplaats op als een eerste voor zichtte escapade op internet. De twee aanwezige stagiaires van Assadaaka hielpen ook om de dames op weg te helpen, zodat iedereen met een redelijk begrip ergens op uit kwam op internet.

Herhalen is een factor, dus een volgende keer beginnen we woon weer opnieuw en gaan dan wel een stapje verder op internet bijvoorbeeld met een zoekactie op Marktplaats. Ook zal er kennis gemaakt worden met een tekstverwerkingsprogramma zoals Word. Stapje voor stapje zal het werken met de computer eigen gemaakt worden.

Leren omgaan met de computer is een proces wat stapje voor stapje eigen wordt gemaakt. Bij Assadaaka wordt ook hiermee eenzaamheid bestreden. Men komt samen en later kan men thuis de hele wereld bereiken. Ben je nog niet bekend met computers en/of internet, kom dan eens langs, want misschien is het wel iets voor je.

Iedere maandag computer les van 13:00 tot 15:00uur bij Assadaaka Community in het vriendschapshuis op de Polderweg 300, Amsterdam Oost.

Voor meer informatie en verbinding http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address).

meew1

rty2

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken