homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Demonstratie vandaag over - Nederlandse kinderen wederom niet meegenomen.

zxc11Nederlandse kinderen in Syrische gevangenkampen.
Een mooi breed kerkelijk Amsterdams palet was aanwezig bij de demonstratie voor de Nederlandse kinderen in Syrische gevangenkampen, afgelopen zaterdag op de Dam. Toespraken werden gehouden door mede-organisator Ad Corten, de Haarlemse psychiater Jaap van Luin en de onvermoeibare Assadaaka-voorzitter Ahmed El Mesri.

Franse regering heeft gisteren 40 vrouwen en 15 kinderen uit Syrische kampen gehaald en naar Frankrijk gehaald. Rusland heeft vandaag 38 weeskinderen opgehaald uit Syrische gevangenkampen en overgebracht naar Rusland. Australië heeft een DNA-onderzoek uitgevoerd voor haar vrouwen en kinderen en is van plan ze een dezer dagen allemaal terug te halen.

Nederland op haar beurt doet niets. De Nederlandse regering, bestaande uit D66, ChristenUnie, D66 en de VVD is nog steeds van officiële opvatting dat de Nederlandse vrouwen in Syrië berecht dienen te worden.

Dat hebben ze zelfs in hun regeringsovereenkomst opgenomen.

Het was een drukke bezocht demonstratie!

Toespraak Demonstratie 22 okt 2022 Terughalen NLse Kinderen in Syrische kampen

Nog even en het is weer winter, ook in de Syrische gevangenenkampen. Nederlandse kinderen wonen daar in tenten, zonder voldoende kleding, voedsel, medicijnen en zonder warmte. Zonder uitzicht en zonder hoop. Hoop, die er wel had moeten zijn, want de Nederlandse overheid had deze kinderen op moeten laten halen. Na meer dan 3 jaar leven in een uitzichtloze situatie, in een kamp waar geweld aan orde van de dag is. Deze kinderen leven in zeer slechte en zorgelijke omstandigheden. Daar leek een einde te komen. Het gaf deze kinderen dat kleine beetje hoop op een beter bestaan. Maar de Nederlandse regering heeft uitstel gevraagd en kregen.

Het is ongelooflijk, hoe deze kinderen moeten lijden door de onvergeeflijke terughoudende houding van de Nederlandse overheid. De omstandigheden in het kamp zijn tégen internationale verdragen voor de rechten van het kind. Verdragen die Nederland óók ondertekend heeft. En toch doet de Nederlandse overheid niets, alleen maar uitstellen en wachten. Deze kinderen zijn het slachtoffer van een overheid die geen verantwoordelijkheid durft te nemen.

De Syrische gevangenkampen zijn voor kinderen de gevaarlijkste plekken ter wereld om te wonen. Toch wonen in deze gewelddadige kampen 29 Nederlandse kinderen. Ze moeten nu zo snel mogelijk opgehaald worden, dat is niet alleen onze wettelijke, maar ook onze morele plicht.

Dank u wel!

Ahmed El Mesri

Voor meer informatie en advies: http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken