homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Demonstratie Terughalen NLse Kinderen in Syrische kampen

ml1Toespraak Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka Community Demonstratie Terughalen NLse Kinderen in Syrische kampen zaterdag 27 Aug 2022 op de Dam.
De Syrische gevangenkampen zijn voor kinderen de gevaarlijkste plekken ter wereld om te wonen. Sinds april van dit jaar zijn er alleen al in kamp Al Hol 21 mensen vermoord, waaronder moeders die gevonden werden door hun kinderen.

Het is een zeer onveilige omgeving om op te groeien. Toch wonen in deze gewelddadige kampen stuk of 60 Nederlandse kinderen volgens het Ministerie. En zij wonen er al meer dan drie jaar.

De Nederlandse rechter heeft de Nederlandse overheid opgelegd om deze kinderen terug naar Nederland te halen. Maar de Nederlandse overheid heeft dat nog steeds niet gedaan. En het ziet er ook niet naar uit dat zij dit binnenkort gaan doen. Deze kinderen worden aan hun lot overgelaten.

Wij staan hier veilig op de Dam, terwijl deze Nederlandse kinderen dag en nacht in doodsangst leven, ook vandaag, nu op dit moment. Iedereen kan begrijpen wat dat met een kind doet. En het is niet alleen de angst voor geweld. Maar er is in de kampen ook nauwelijks onderwijs, medische hulp, schone kleding, sanitaire voorzieningen, laat staan speelgoed of een plek om te kunnen ontspannen. Het is onacceptabel. En het is tegen universele verdragen voor de rechten van het kind, die Nederland ook ondertekend heeft. En toch doet de Nederlandse overheid niets voor deze kinderen.

Kinderen moeten kunnen opgroeien in veiligheid, dan hebben zij een stabiele basis om zich te ontwikkelen tot gezonde volwassenen. Dat is een mensenrecht. De kinderen in de kampen in Syrië ontberen alle vormen van veiligheid en stabiliteit. Het is de plicht van de Nederlandse overheid om ze terug te halen naar ons land en ze deze veiligheid te bieden. Deze kinderen kunnen niets doen aan de acties van hun ouders en mogen daar ook niet verantwoordelijk voor worden gehouden. Het zijn kinderen, kinderen die juist na alles wat ze hebben meegemaakt veiligheid en zorg nodig hebben.

Het Rode Kruis, de VN, álle organisaties die deze kinderen bezoeken, zijn geschokt door de slechte omstandigheden in de kampen. Ze roepen állemaal op om deze kinderen zo snel mogelijk terug te halen. Daarom roepen ook wij hier op de Dam met elkaar de Nederlandse overheid op om zo snel mogelijk in actie te komen voor deze kinderen. Zorg voor onze Nederlandse kinderen en haal hen terug!

Dank u wel!

xc3

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken