homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

#Delegatie van Assadaaka Community bij Herdenking Februari Staking.

zzz1De Assadaaka Community was op 25 februari 2023 een team van Assadaaka Community aanwezig bij de Herdenking van de Februari Staking in 1941. De Assadaaka Community is sinds haar oprichting vijfendertig jaar geleden ieder jaar present. Dit jaar via een team bezocht namens de Assadaaka Community ook het monument de Dokwerker op het Mr. Visserplein.

Traditiegetrouw roept de Assadaaka Community u op naar de herdenking te komen en mee te doen aan het defilé langs de Dokwerker.

De Herdenking vond plaats op een naargeestig Mr. Visserplein, dat compleet was afgezet met hoge hekken en zwarte schermen. Bezoekers werden op afstand gehouden en een legertje politieagenten patrouilleerde rond de afzettingen.

De warme winterzon bescheen het hoofd van de Dokwerker en tijdens de herdenking Toespraken werden gehouden door onze burgemeester mevrouw Femke Halsema, door leden van het Comité Herdenking Februaristaking en historicus Geert Mak. En ook was er een muzikale omlijsting. Het geheel werd rechtstreeks uitgezonden op televisie via de nationale publieke omroepen.

In het komende Lustrumjaar wordt uitgebreid aandacht besteed aan de Februari Staking van 1941. Amsterdamse organisaties zoals het Stadsarchief openen speciale tentoonstellingen. Op scholen in Amsterdam wordt de Februaristaking gekozen als thema van het project School der Poëzie.

Ook de Assadaaka Community levert samen met de vakbonden en maatschappelijke partners een bijdrage aan het lustrumjaar 82 jaar Februari Staking. Er wordt op diverse momenten in 2023 tijdens Assadaaka activiteiten aandacht besteed aan de Februari Staking.

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken