homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

`De Nacht van de vrijwilliger op 19 april’

kleiOp 19 april was een bijzondere dag, de Nacht van de Vrijwilliger zijn er in de avonduren meer dan 20 vrijwilligers-activiteiten door heel Amsterdam! Assadaaka Community organiseerde dit samen met Amsterdam Cares op donderdag 19 april 2018 in Sporthal Wethouder Verheijhal - Polderweg 300 1e etage, 1093 KP Amsterdam.
Het was vruchtbare en leerzame avond met veel buurtbewoners.

Bij Assadaaka staat de mens centraal en dit projecteren wij in onze dagelijkse activiteiten en de bijeenkomsten die regelmatig bij ons plaatsvinden. Iedereen is welkom bij Assadaaka, wij staan voor u klaar!

Hieronder vindt u de toespraak van Ahmed El Mesri van 19 april.

Beste aanwezigen,

Wat fijn dat jullie er zijn. Het is de Nacht van de Vrijwilliger en wordt een gezellige avond, hier bij Assadaaka.

Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger zijn er in de avonduren meer dan 20 vrijwilligers-activiteiten door heel Amsterdam. Assadaaka Community doet ieder jaar, samen met Amsterdam Cares. We gaan leuke activiteiten doen, maar ik wil graag ook even stil staan bij wat vrijwilligerswerk voor onze samenleving betekent. Wat jullie voor onze samenleving betekenen, wat bijna iedereen hier doet vrijwilligerswerk. Bij Assadaaka of daarbuiten, of allebei.

Vrijwilligerswerk is onmisbaar om de samenleving mooier, beter en veiliger te maken. Samen zorg je ervoor dat mensen niet alleen blijven staan, vereenzamen of buiten de groep komen te staan, door bijvoorbeeld samen activiteiten te doen, of zorgtaken over te nemen. Samen zorg je er voor dat iedereen de taal kan leren, zodat zij ook kunnen participeren. Samen zorg je voor de minder bedeelden. En samen help je anderen bij het oplossen van problemen, door een luisterend oor te bieden of door samen hulp te zoeken.

Vrijwilligerswerk is ontzettend belangrijk. De beloning zit niet zozeer in een salaris of betaling. De beloning is de voldoening, dat je anderen helpt. Maar vrijwilligerswerk is nog veel meer dan dat alleen. Het is ontzettend leerzaam. Je ontmoet mensen die je misschien anders niet had ontmoet, maar je leert ook vaardigheden waarvan je misschien niet wist dat je ze had. Het verrijkt je leven op een hele waardevolle manier. 

Soms hebben we het gevoel dat vrijwilligerswerk in de maatschappij niet voldoende gewaardeerd wordt. Mensen vragen snel: “wat doe je voor werk?” Vertel dan juist over het vrijwilligerswerk wat je doet. Want hoe de maatschappij eruit ziet, dat wordt vooral bepaald door hoe wij die samen invullen. Niet wat de media ons voorschotelt, maar het contact gewoon hier in de buurt, hier in de straat en hier onderling met elkaar. Door vrijwilligerswerk ontmoet je elkaar en help je elkaar. Vrijwilligerswerk is onmisbaar in een betere samenleving.

Ik wens jullie een hele fijne avond!

Ahmed El Mesri

De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel:
Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) | W. http://www.assadaaka.nl

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken