homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

De Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie.

vb..Op deze dag (18 maart 2023) staan we bij de Assadaaka Community stil bij het belang van gelijke behandeling van mensen met een beperking in onze samenleving.
Toegankelijkheid is voor hen een belangrijk thema. Voorzitter Ahmed El Mesri en zijn team gingen met u in gesprek over deze thema’s tijdens de THEMALUNCH op deze dag, centraal stond de vraag:

Welke gevolgen heeft (on-) toegankelijkheid voor mensen met een beperking? Welke oplossingen zijn er? Welke wettelijke kaders bieden een basis voor de bestrijding van discriminatie van mensen met een beperking.

Alle #KANTOORGEBOUWEN in Nederland moeten #TOEGANKELIJK zijn voor personen met een beperking. Dit moet sinds de goedkeuring door de Tweede Kamer van een internationaal #verdrag uit 2006.

De #VERENIGDE #NATIES willen met dit verdrag dat mensen met een beperking volledig maatschappelijk kunnen participeren. In ons land zijn er circa twee miljoen burgers met een beperking.

Ook ondernemers moeten voldoen aan de eisen van toegankelijkheid van hun panden voor mensen met een beperking. Soms vereisen aanpassingen van gebouwen een investering door de ondernemers.

Een vrijblijvende aanpak, waar de minister van Volksgezondheid aanvankelijk voor koos, blijkt niet voldoende te resulteren in de gestelde doelen. Daarom is een minder vrijblijvende aanpak door het Rijk zeer wenselijk.

Toegankelijkheid is tegenwoordig de #norm. #ontoegankelijkheid wordt #uitzonderlijk. #Hindernissen in het #openbaar #vervoer, #horeca en meer zullen steeds meer #verdwijnen. Worden weg genomen.

Daar waar hindernissen worden aangetroffen schroomt de Assadaaka Community niet om de lokale overheid te verzoeken deze weg te nemen door gebouwen of de fysieke leefomgeving aan te laten passen. Dit past in de collectieve belangenbehartiging voor mensen met een beperking door de Assadaaka Community.

Heeft u zelf een beperking en heeft u te maken met hindernissen in uw omgeving? Dan kunt u contact nemen met Assadaaka. Ons team bespreekt met u graag mogelijke oplossingen en steunt u bij het contacteren van de overheid.

Voor contact: .(JavaScript must be enabled to view this email address) of http://www.assadaaka.nl

Door: Ahmed El Mesri , voorzitter Assadaaka Community

cf..

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken