homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Dapperbuurt kindvriendelijker

99Assadaaka wil een steentje bijdragen aan een kindvriendelijke buurt. Een bewoonster uit de Dapperbuurt wilde hierover in gesprek. Er blijkt weinig binding tussen de buurtbewoners te zijn, men wil de obstakels die er zijn bespreken.

De bedoeling is om de buurt kindvriendelijk te maken door de toekomst van de kinderen te verbeteren middels het organiseren van activiteiten. Er zijn ouderen en jongeren die voor overlast zorgen. De spreekster vraagt de bezoekers mee te denken over ideeën en/of verbeterpunten om de overlast, die m.n ’s avonds plaatsvindt, te bestrijden. Er is overlast van cafébezoekers, die ’s avonds laat o.a. schreeuwen, terwijl kinderen al in bed liggen.

Daarnaast worden de openingstijden overschreden door de week tot soms 3.00 uur ’s nachts. Er zou kunnen worden gedacht aan:

- Betere isolatie van de woningen
- Een groente tuin in de speeltuin, zodat ouderen en kinderen een bezigheid hebben
- Ouderen meer betrekken bij de buurt
- Een betere participatie van deze ouderen in de buurt verwezenlijken die waarschijnlijk leiden onder eenzaamheid/armoede/problematiek (gemeente)
- Meer toezicht vanuit de gemeente voor een betere leefbaarheid/veiligheid
- Een koffieochtend bij een servicepunt in de Dapperbuurt (1 keer per week is misschien te weinig, het blijkt dat het lastig is om deze groep te bereiken en te activeren)
- Hulp voor mensen met beperkingen middels een inloop/activiteiten voor hen

Er dienen betere rolmodellen voor kinderen uit de buurt te zijn. Er schijnen veel verslaafde ouderen te zijn. Assadaaka wil graag meehelpen i.s.m. met andere organisaties en de zorgen graag onder de aandacht brengen bij de gemeente, die daar al wel van op de hoogte is. De bezoekers hebben liever geen café midden in een woonwijk en zouden hier graag een oplossing voor zien en in elk geval handhaving van de overschreden openingstijden en gepaarde overlast.

Het gaat niet alleen om ouderen, er zijn ook jongere mensen die voor overlast zorgen in het straatbeeld. Het is gebleken dat een buurtregisseur niet veel heeft kunnen bereiken bij deze groep. Mensen worden weggejaagd.

Ter conclusie zal er een verslag met actiepunten aan de gemeente worden gepubliceerd, er wordt een brief geschreven en besloten om in te spreken bij de gemeenteraad. Buurtbewoners zijn bang om in het openbaar te praten.

Verslag: Ruqayya 30 september 2019


Hier onder kunt u de toespraak van Ahmed El Mesri lezen over Dapperbuurt kindvriendelijker

Hoe maken we de Dapperbuurt kind-vriendelijker?

Beste aanwezigen,

Wat fijn dat jullie er zijn. Want vandaag gaan wij met elkaar in gesprek over de Dapperbuurt. Een gezellige buurt, waar we allemaal vaak komen en sommigen van ons ook wonen. Het is ook een buurt die de komende periode meer aandacht zal krijgen van het Stadsdeel en de Gemeente, om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Een goed moment om eens met elkaar, de bewoners, om tafel te gaan zitten en met elkaar te praten over welke verbeteringen de bewoners graag willen zien.

Het Gemeente heeft begin in mei van dit jaar met de woningcorporaties en enkele ondernemers een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het doel is dat in de komende vijf jaar het gebied zal verbeteren, net zoals in de Indische Buurt (o.a. de Javastraat) is gebeurd.
Een gezellige buurt, waar nieuwe ondernemers zich graag vestigen. 

De gemeente juicht het toe dat bewoners zelf met ideeën komen en zich inzetten voor verbeteringen die zij belangrijk vinden. Als daar projecten uitkomen, kunnen bewoners zelf een bewonersinitiatief indienen. Dat is een klein budget waarmee bewoners samen, als vrijwilligers, een project van maximaal 6 maanden kunnen opzetten, dat de buurt verbeterd. Dat is één van de vele mogelijkheden die bewoners kunnen doen om de buurt leefbaarder te maken. Ideeën op papier zetten en die presenteren aan het Stadsdeel, er zijn allerlei mogelijkheden.

Het Stadsdeel hoort het graag en ondersteunt initiatieven graag. Eén van de aandachtspunten in de Dapperbuurt is een leefbaarder buurt, ook voor de kinderen. Een kindvriendelijker buurt. Een buurt waar kinderen veilig kunnen spelen en niet ’s nachts gewekt worden door luidruchtige cafégangers. Waar plekken zijn voor jongeren waar ze geïnspireerd worden door andere jongeren met een voorbeeld functie, in plaats van dat zij rondhangen.

Laten wij vandaag met elkaar brainstormen over welke verbeteringen de Dapperbuurt leefbaarder zou maken, voor jongeren en volwassenen. En met elkaar kijken wat we kunnen doen om daar echte stappen in te zetten. Misschien door te starten met de vraag welke verbeteringen jullie graag zouden willen zien.

Ik wens jullie een fijne bijeenkomst met een mooie uitkomst. En wie wil beginnen?

Voor meer informatie tijdens kantooruren: ASSADAAKA: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | Tel:  0647440672 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address)  | W. http://www.assadaaka.nl

zw

ze

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken