homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Dankwoord van Ahmed El Mesri, voorzitter aan alle betrokkenen van Assadaaka Community

tHet einde van het Taalwinkel seizoen Assadaaka Community 2017 – 2018!

Assadaaka Community sloot gister dit traditiegetrouw feestelijk af! Deze leuke afsluiting feest is gehouden op de Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam-oost. Wij hebben iedereen uitgenodigd om deel te nemen op donderdag 19 juli, voor de uitreiking van certificaten aan onze taal studenten en uitreiking certificaat aan de maestro Mohsin El Haddad. We hebben met ze alle genoten van deze geweldige avond.

Beste, lieve aanwezigen,

Dank jullie wel dat jullie hier allemaal zijn. Want dit is een bijzonder moment, de afsluiting van het taalseizoen 2017 – 2018. Het is niet alleen de afsluiting van het taalseizoen, maar ook een moment om stil te staan bij de inzet van zoveel vrijwilligers in onze organisatie. Zoveel mensen die zich met liefde inzetten voor een ander. Assadaaka Community is jullie hier zeer dankbaar voor.

Samen vormen wij de Assadaaka Community. Samen bekommeren wij ons om elkaar, om onze buurtgenoten, om iedereen in Amsterdam en daarbuiten. Samen zijn wij deze maatschappij.

Iemand die zich er ook al jaren voor inzet om Amsterdam mooier te maken, is Soufian Mbarki. Hij is PvdA raadslid en fractie voorzitter in Amsterdam en hij is onze speciale gast vandaag. Soufian Mbarki zet zich al jaren actief in voor gelijke kansen voor iedereen, bijvoorbeeld in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.  Gelijke kansen creëren voor iedereen, dat staat aan de basis van een gelijkwaardige samenleving.

Onze andere speciale gast is de maestro Mohsin El Haddad.  Hij is maestro van het Amsterdam Andalusisch Orkest. Daarnaast heeft hij de afgelopen decennia een ontelbaar aantal kinderen en volwassenen muziekles gegeven. Daarmee heeft hij hen kansen geboden. Hij heeft hun harten geopend voor prachtige muziek én, nog belangrijker, voor hun talenten. Daarom wil Assadaaka Mohsin El Haddad graag in het zonnetje zetten. Met dit certificaat van waardering wil Assadaaka Community jou enorm bedanken voor je belangrijke bijdrage aan een betere wereld met gelijke kansen. Het certificaat wordt uitgereikt door Soufian Mbarki, die wij hiervoor heel hartelijk willen bedanken!

(Uitreiking certificaat)

Hartelijk dank, Soufian! En hartelijk dank aan Mohsin.

En dan nu de taalcursisten.
Want ook jullie willen wij graag in het zonnetje zetten. 

Jullie hebben hard gewerkt en veel geleerd. Ik hoop dat jullie je door de taallessen meer thuis zijn gaan voelen in Nederland. Het leren van de taal helpt je om mee te kunnen doen in het dagelijks leven. Met het vinden van een baan, om makkelijker in contact te komen met anderen en om alles te regelen in dit land vol regels en afspraken. Mocht je de Nederlandse taal verder willen oefenen, dan zijn jullie uiteraard welkom in het volgende seizoen taallessen. Of kom een tijdje vrijwilligerswerk doen bij Assadaaka, we hebben veel leuke activiteiten waarmee je meteen het Nederlands kan oefenen in de praktijk. Met het leren van de Nederlandse taal hebben jullie kansen gecreëerd voor jezelf, door hard te werken. Jullie hebben allemaal veel bereikt dit jaar, en dat is echt wel een applaus waard!

(Applaus)

Ook wil ik de taaldocenten ontzettend bedanken voor hun inzet. Door jullie trouwe en enthousiaste inzet en vele vrijwillige uren als taaldocent,
vergroten jullie de kansen van de deelnemers om mee te kunnen doen in de maatschappij. Zonder jullie tijd en toewijding is dit niet mogelijk. Jullie zijn niet alleen geweldige taaldocenten, maar ook een goed, gezellig en betrouwbaar team. En nog altijd onder de leiding van Henk Linde, die zich al jaren met evenveel enthousiasme inzet voor Assadaaka’s taallessen.

Petje af voor jullie allemaal, jullie hebben ook een groot applaus verdient!

(Applaus)

Daarnaast wil ik ook graag alle andere vrijwilligers van Assadaaka enorm bedanken voor jullie inzet. In het inloopspreekuur, de vrouwen kook en naailes groepen, de mantelzorgondersteuning, bij het brood uitdelen van Steun voor Elkaar en al onze andere activiteiten. Samen zetten jullie je in voor anderen, met veel liefde en enthousiasme.  Dank jullie wel daarvoor, ook voor jullie een groot applaus!

(Applaus)

Dankbaar is Assadaaka Community ook naar het Stadsdeel Oost, in het speciaal onze gast Simone Lamme die vanavond namens het stadsdeel aanwezig is en Jet van Rijswijk die niet kon komen wegens een andere verplichting. Het Stadsdeel maakt ons werk mogelijk, onder andere door het gebruik mogen maken van deze mooie locatie. Met het vertrouwen en de ondersteuning van het Stadsdeel kunnen wij ons werk nog beter uitvoeren en meer mensen helpen. Dank jullie wel daarvoor, en ook voor jullie een groot applaus!

Dan gaan wij nu over tot het uitreiken van de certificaten aan de taalcursisten en daarna zijn er voor jullie heerlijke hapjes en gezelligheid.

Dank jullie wel!


De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel:
Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address)  | W. http://www.assadaaka.nl

m
ta
mo
v

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken