homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Corona virus NIET op bezoek bij de ontbijtsessie van Assadaaka 03-02-2020

cv23Omdat er momenteel nogal wat informatie rond gaat over het Corona-virus vroeg Dhr. Ahmed El Mesri aan Dhr. Siegfried van Hoek om een presentatie aan dit onderwerp te wijden om onterechte angsten en spookverhalen (ook een vorm van polarisatie) te kunnen ontmantelen. Na een korte aankondiging door Ahmed kreeg Siegfried het woord; onderstaande volgt een opsomming van de besproken punten en een korte samenvatting van de dialoog aan tafel erna.

Corona is een gewoon griep-virus wat we allemaal kennen. Ik snap er geen SARS van? Alleen deze gemuteerde Corona variant is wat gevaarlijker vanwege de virale long-infectie. Anders dan gewone longontsteking is deze juist niet met anti-biotica te behandelen, reden ook waarom men direct uiterst alert werd na een 1e uitbraak juist om erger te voorkomen. Een virus neemt van zijn gastheer cel bezit en zet de celkern in roofbouw aan tot virusfabricage na genetische mutatie van de kern. Als de cel sterft scheurt hij open en komen replica’s van het virus vrij. (Dit is als voortplanting te zien.)
Er zijn 80 doden gevallen in China waar 1,5 Miljard mensen wonen, de gevaarlijke variant waait rond in de regio Wuhan, daarom is de regio afgeschermd, zodat deze griepvirus-variant zich niet verder kan verspreiden. Er zijn geen reizigers meer die nog uit Wuhan moeten komen. Mensen die in de streek zijn geweest moeten preventief twee weken in carantaine om te kijken of ze besmet zijn met het virus, en zo ja dan worden ze afgezonderd en verpleegd, en zo nee dan is men vrij om te gaan. In ieder geval is het aantal slachtoffers nihil ten opzichte van de populatie-omvang. Maar desalniettemin zijn er ook in Nederland preventief maatregelen genomen, en dat is ook een gunstig effect van eerdere problemen rond een virus-uitbraak. In de media wordt ophef gemaakt erover, maar leest u dit eens https://www.rivm.nl/coronavirus/nieuw-coronavirus-in-China/vragen-antwoorden  of deze https://www.businessinsider.nl/china-virus-corona/ , want kennis is belangrijk.

Men weet niet de herkomst van het ontstaan van deze mutatie, maar legt u spookverhalen rond het ontstaan van het virus door bijvoorbeeld de Aziatische cultuur van eten svp naast u neer. Er is een relatie tussen bacteriën en virussen, omdat bacteriën als het ware een virus-garage is. De vervuiling van de aarde, genetische manipulatie, het aankweken van resistentie van bacteriën an sich zijn ook factoren die meewerken aan mutaties van virussen. Leest u ter illustratie bijvoorbeeld dit eens: https://www.slideshare.net/adaqcra/enge-gevaarlijke-beestjes-in-het-ziekenhuis

Men zou ook tot slot zich kunnen bedenken, dat virussen en bacteriën en andere eencelligen samen met eiwitten de oervorm van aards bestaan vormen. Er is een ander moderner gevaarlijk ‘virus’ voor moeder aarde: ‘de mens’ … Ofwel waakt u zich voor populisme met een angstdrijfveer voor deze Corona variant.

Wat moet je doen als in Nederland denkt dat je besmet bent met de gevaarlijke variant van Corona? Ten eerste is de waarneming van de griep heftiger in verschijning dan een gewoon griepje, en bij de eerste twijfel ga svp naar je huisarts, die heeft er al meer kijk op en kan je doorverwijzen naar de GGD, want er is een meldingsplicht. Er kan een thuis-quarantaine preventief voorgeschreven worden.
Er is geen negatief reisadvies advies gegeven voor reizen naar China, het reizen naar Wuhan wordt wel afgeraden (maar niet verboden). Ook dit is een indicatie van relatief gevaar. MAAR LET U VOORAL OP HYGIENE!  Hygiëne is de eerste maatregel om verspreiding te voorkomen. Hoest en proest niet in uw handen, maar in de binnenholte van de arm (wasbare kleding aan), want alles wat u aanraakt van handen geven tot en met indirect de deurkop / -bel etc is een kans op besmetting onder mensen. Niet alle virus zijn van dier op mens overdraagbaar, maar eenmaal in een mens is het wel verder overdraagbaar. Maar virussen hebben een vochtig milieu nodig, ze verspreiden zich enkel via waterdruppeltjes in de lucht (airborn) en op/in het menselijk/dierlijk lichaam, dus u hoeft in ieder geval niet bang te zijn voor uw online besteld in karton/plastic verpakt pakketje afkomstig uit China.

Na de presentatie werden een nog paar beeldgrappen vertoont die ook op internet rondgaan, waar we er links eentje van tonen, want naast de spookverhalen is er ook een relativering met bewustzijn over het hypen van het Corona virus gaande. Corona is ook de naam van een soort bier, zodoende zijn er ook meerdere grappen in vergelijk er online in verspring mee gaande.
Na dit luchtig uitstapje volgde nog een stukje dialoog aan tafel over het onderwerp.

Het virus is ook buiten China in zuidoost Azië opgedoken. Mijn dochter is daar op vakantie, wat nu? Eerste vereiste is let op de hygiëne. Je kan ook een goed sluitend en filterend mondkapje kopen. De kans is relatief klein ermee besmet te worden… Het is een kwestie van goed opletten. Als u zomaar de Damstraat in Amsterdam oversteekt zonder te kijken loopt u meer risico op een ongeluk… Wie (eerlijk) zichzelf helpt, helpt God het meest, zei mijn moeder altijd… Wees wijs, riskeer niet onnodig.

Er zijn preventief maatregelen getroffen tegen het Corona-virus. En omdat deze maatregelen door de overheid worden getroffen in Nederland, maar ook in China wordt het nieuws. En slecht nieuws verkoopt, want goed nieuws is geen nieuws zegt men, en dus is een hype rond een nieuwtje snel gemaakt en in het verlengde daarvan ontstaat al dan niet bewust als dis-informatie het Fake-news.

Zodoende gaat er veel Fake-news rond op internet over diverse onderwerpen. Facebook is als het ware een Fake-news virus verspreider…, waak uzelf ervoor geen desinformatie te verspreiden, en attendeer ook anderen op het bestaan van een individueel Fake-news en verwijder het ook indien mogelijk, in ieder geval van de eigen computer / webpagina. We spreken dan over digitale hygiëne.

Fake-news is polarisatie en afleiding van echte problemen en hun causaliteit; alleen in respectvolle communicatie met elkaar erover kunnen we die negatieve kracht samen het hoofd bieden. Dit is ook de werkzaamheid van Assadaaka in verbinding. Reden ook waarom we vandaag aandacht aan het onderwerp Corona-virus en besmettingsrisico’s besteden, want angst is een slechte raadgever, die enkel met kennisvorming tot correcte proporties van voorzichtigheid terug gebracht kan worden.

Wees samen in dialoog samen alert en waak uit bezorgdheid over elkander.

Voor meer informatie tijdens kantooruren: ASSADAAKA COMMUNITY:
Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address)  | W. http://www.assadaaka.nl

cvx1

xcz13

cva5

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken