homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Contact in coronatijd om eenzaamheid te bestrijden incl. bbq

4nOp woensdag 22 juli hadden wij een gezellige barbecue bij park frankendael in Amsterdam Oost. Er was een grote opkomst en bijna iedereen nam iets lekkers mee. Wij hebben deze barbecue georganiseerd om mensen met elkaar in contact te brengen. Mensen die nu in eenzaamheid leven, mede door de coronatijd en ook door de vakantie hebben samen lekker kunnen kletsen en eten.

Er waren een paar nieuwe bezoekers bij Assadaaka Community, deze konden elkaar leren kennen en de vaste bezoekers. Wegens corona zijn er nog weinig activiteiten voor de mensen, dus was het leuk om in het park bijeen te komen. Veel mensen hebben ook geen mogelijkheid vanwege hun gezondheid of armoede om even op vakantie te gaan. Vakantie raden we sowieso in deze tijden af.

De barbecue werd aangezet, mensen boden spontaan hulp aan. Zo gaat dat bij Assadaaka, iedereen die kan en wil helpen, kan zich aansluiten. Een ander zette spontaan zachtjes muziek aan, er werd gedanst en gefilmd. Mensen die hier gestrand zijn, waren ook aanwezig en konden terecht voor informatie m.b.t reiswijzigingen in coronatijd en visumverlenging. De lotgenoten konden samen met de vertrouwenspersonen van een prettige sfeer genieten en het gevoel van samen zijn als een familie delen, waar veel gemis van is bij sommigen. Het zelfvertrouwen groeit door zulke bijeenkomsten.

Deelnemers vonden het leuk om weer contact te hebben met elkaar, het voelde als een uitje en het was weer fijn om naar elkaars verhalen te kunnen luisteren en het eigen verhaal te kunnen delen. Er was iemand met een canta en een aantal mensen met een scootmobiel, ondanks de fysieke belemmeringen (en de onzichtbare belemmeringen) waren zij toch aanwezig. Gelukkig waren er bankjes waarop men op kon zitten. Na het smullen wilden de mensen het liefst nog langer blijven, maar helaas het was al weer zo om. Daarom zullen we meer activiteiten plannen voor de komende weken in deze crisis. De meest kwetsbaren onder ons hebben dit echt nodig. Houd de site in de gaten en wees welkom!

Voor meer informatie: http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

8m

5k

3x

7p

9d

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken