homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Civic en ruimtes Ruma Khami

Op 31 mei 2012 hebben de Makassarplein Community, Meevaart Community en Assaadaka in een brief aan u laten weten dat ze in overleg zijn over een gemeenschappelijke programmering van de avonduren in de Ruma Khami en vragen zij uw besluit van 26 april jl. om de beschikbare ruimte van Assadaaka in de Ruma Khami te beperken tot één lokaal, op te schorten tot de resultaten van dit overleg bekend zijn. http://www.grootoost.nl/index.php/Columns/comm/civic_nog_door_een_deur_met_assadaaka 
http://www.noma-amsterdam.nl/?p=440#respond

De partijen zijn overeengekomen dat alle bewoners gebruik moeten kunnen maken van de ruimtes in de Ruma Khami, dat Assadaaka optimale ruimte moet hebben voor haar activiteiten en dat Civic en Assadaaka de komende periode gezamenlijk gaan programmeren in de avonduren.

Rob van Veelen had u al eerder van deze ontwikkelingen op de hoogte gesteld en u zou hiermee akkoord zijn gegaan.

Op de site “Je kunt meer.nl”  beweert Civic 76 activiteiten te organiseren. Genoeg om de ruimtes in de Ruma Khami optimaal te kunnen benutten. Zou men denken.

Maar in plaats daarvan worden er in het kader van “bewoners moeten gebruik kunnen maken van de ruimtes”  jongeren uit de coffeeshop gehaald en in een ruimte gezet zonder toezicht. Uit verveling gaan ze in de ramen hangen en blowen.

Op donderdagavond heeft men een groep mensen uit de coffeeshop gehaald om daar te sporten, terwijl Assadaaka en de aangesloten organisaties geen sportactiviteiten mogen organiseren in de Ruma Khami omdat de ruimtes volgens Civic daarvoor niet geschikt zouden zijn.

Of er worden vergaderingen belegd van 2 of 3 personen in een grote ruimte.

In de Echo van 20 juni jl. plaatst Civic een advertentie waarin er overdag en ‘s avonds ruimte voor activiteiten wordt aangeboden in de Ruma Khami, terwijl onze vereniging het werken onmogelijk wordt gemaakt en in alles wordt tegengewerkt:

-      camera’s die gericht zijn op mensen en niet op de in- en uitgangen

-      ruimtes die leeg en gesloten zijn

-      de Ruma Khami niet om 18.00 uur openen, zoals afgesproken, maar

de mensen in de kou en regen laten staan tot 19.30 uur

-      Darifa El Mahdioui, de programmeur van de Ruma Khami, weigert onze mensen om 18.00 uur de toegang tot de computerruimte omdat zij daar met twee andere mensen wil vergaderen terwijl de andere ruimtes leeg en gesloten zijn

Door de acties van Civic worden bewoners tegen elkaar uitgespeeld. In het kader van de bezuinigingen hebben we instellingen als Civic niet meer nodig. Burgers moeten het zelf doen en het heft in eigen handen nemen. De Meevaart is hier een goed voorbeeld van. Er is daar een half miljoen bespaard door het gebouw door bewoners te laten beheren en met succes.

Civic heeft eerder in opdracht van het stadsdeel de cilinders van de sloten laten vervangen en ramen van dievenklauwen laten voorzien. Zij hebben zelfs een mobiel nummer van het stadsdeel in geval Assadaaka gewelddadig en crimineel gedrag gaat vertonen Dit terwijl de doelgroep van Assadaaka voornamelijk uit sociaal zwakkeren bestaat en het merendeel van deze mensen zich slechts kunnen verplaatsen in een rolstoel.

Door deze opstelling van het stadsdeel worden organisaties tegen elkaar uitgespeeld. Dat is niet bevorderlijk voor de sociale cohesie in Oost en zeker niet in het belang van de bewoners in dit stadsdeel.

In afwachting van uw reactie.

Hoogachtend,

Ahmed El Mesri,

Namens Assadaaka, Onze Hoop,  NOMA en Coexistence Amsterdam.

Bijlage: Kopie advertentie Civic

Amsterdam, 26 juni 2012

Gepost door kamal
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken