homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Gezond en Goedkoop

gezCertificaten uitreiking ‘Zo blijven wij Gezond in Oost - Gezond en Goedkoop’.
Na vier informatieve én gezellige bijeenkomsten was het maandag 24 april tijd voor de uitreiking van de certificaten aan de deelneemsters van de Workshops ‘Zo blijven wij Gezond in Oost- Gezond en Goedkoop’, een project binnen de Community Aanpak van het Stadsdeel Oost en de GGD. Aan alle deelneemsters, gefeliciteerd!

Gezond en goedkoop
Ook tijdens deze laatste bijeenkomst gaf diëtiste Fahimah Tahery veel nieuwe informatie over gezond eten. En er werd onder leiding van vrijwilligster Aicha Ouiza weer heerlijk, gezond en toch betaalbaar gekookt door de deelneemsters. Zelfgemaakte humus, pesto en een gezonde kip pastilla kwamen op tafel. Samen met Maryam van Dream Support gingen de deelneemsters vóór de bijeenkomst de tuin in. Daar plukten zij zevenblad, hondsdraf en brandnetel en waar zij vervolgens zelf de heerlijke pesto van maakten. Zelfgemaakt is gezonder én goedkoper.

Voorlichting
In de vier bijeenkomsten van ‘Gezond en Goedkoop’ kregen de deelneemsters informatie van diëtiste Fahimah Tahery van ‘Voeding is Maatwerk’ en van Salih Türker van Diversiteitsland. De onderwerpen waren gezond eten, gezond inkopen, etiketten lezen, de invloed van cultuur en een gezonde leefstijl. Hoe laten we ons niet verleiden door producten met veel suiker te kopen, hoe zorg je ervoor dat je kind went aan gezond eten en welke E-nummers zijn eigenlijk haram? De deelneemsters gaven elkaar tips en wisselden ervaringen uit, en er werd iedere bijeenkomst heerlijk gekookt, samen met Aicha.

Community Aanpak
‘Zo blijven wij Gezond in Oost’ is een programma binnen de Community Aanpak in Amsterdam, voor een gezonde leefstijl en voor méér kinderen met een gezond gewicht. Assadaaka Community sloot hierbij aan met het project ‘Gezond en Goedkoop’ voor gezond eten met een beperkt budget, in Amsterdam Oost. Het was een mooi project dankzij ieders inzet! Dank jullie wel!

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) | W. http://www.assadaaka.nl
gbvghgea

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken

Recent Commentaar

Van ZaZkia 'Flevoparkbad geannexeerd door camping Zeeburg'.
Van ijstaartindeoven 'Elatik op het matje vanwege tekorten'.
Van ijstaartindeoven 'R.S.O.C. winnaar Open podium East Site'.
Van ZaZkia 'Middeneiland in IJburg 2 geschrapt'.
Van ijstaartindeoven '2 juni: Fietswrakken Inzameldag'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van leona 'Nieuw ontwerp voor Makassarplein'.