homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Buurt-Iftar 29-05-2019 bij Assadaaka Community

zxzBij Assadaaka kijken wij terug op een geslaagde, gezellige Iftar dat woensdag 29 mei plaatstvond in ons vriendschapshuis aan de Polderweg 300. Er waren heel veel mensen uit de buurt namen deel aan een gevarieerd programma met lezingen, muziek, gesprekken en natuurlijk goed eten.

Ook wil ik onze vrijwilligsters Hajiba, Khadija, Ouardia en Aicha en alle anderen bedanken, die er hard aan hebben gewerkt om dit allemaal mogelijk te maken. Veel dank aan hun!

De avond stond in het teken van verbinding en saamhorigheid tussen de mensen. De bekende geleerde Sheikh Sabri hield een mooie lezing over opvoeding, verbinding en saamhorigheid en ging voor in het gebed. Maar ook Azzedini Lairini en Ahmed El Mesri hielden mooie voordrachten.

De laatste benadrukte hoe de Ramadan een mooie tijd is voor reflectie en rust, maar vooral ook een tijd om oog te hebben voor je naasten, ook voor de mensen die niet altijd in de aandacht staan, want “... het is niet altijd makkelijk om hulp te vragen, zeker als er schaamte is voor de problemen waarin je verkeert, als je moet erkennen dat je er zelf niet uitkomt, in een samenleving waarvan van iedereen verwacht wordt dat je gewoon meedoet”, aldus Ahmed, waarmee hij aandacht vroeg voor de drempels die mensen kunnen ervaren om de hulp te krijgen die ze nodig hebben.

Azzedine Lairini sprak over de helpende hand die Assadaaka kan geven aan iedereen die behoefte heeft aan hulp, waarmee onze gemeenschap van mensen concreet invulling geeft aan het idee van saamhorigheid en sociale cohesie.

Er waren mooie gesprekken tussen de aanwezige buurtbewoners die gekomen waren, er was muziek met samenzang van de aanwezige buurtbewoners en er was natuurlijk veel heerlijk eten. De dames die al het eten hadden gekookt hadden zichzelf overtroffen en trakteerden de aanwezigen op lekkere en gezonde gerechten.

Het was daarmee een heel gezellige, mooie en geslaagde avond geworden. Alle medewerkers en vrijwillgers van Assadaaka Cummunity wensen iedereen een goede voortzetting van de Ramadan. En natuurlijk bent u allen uitgenodigd voor Eid Al Fitr op 7 juni, het feestelijke Suikerfeest dat wij samen met NMI (Nederlands Migratie Instituut) organiseren. Komt allen!

(tekst: Marcel Stollé)


Voor meer informatie tijdens kantooruren:

ASSADAAKA COMMUNITY
Polderweg 300, 1e etage
1093 KP Amsterdam
http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

zxx

zzx

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken