homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Buurt Iftar 2024 bij Assadaaka Community

cdlEen geslaagde Buurt Iftar 2024 met thema verbinding bij Assadaaka Community. #TOEGANKELIJK #VREDE #Verbinding #Cohesie #Diversiteit #Saamhorigheid.
Hieronder kun je de toespraak van Ahmed El Mesri,voorzitter Assadaaka Community lezen.
Lieve aanwezigen, lieve vrienden,
Een heel hartelijk welkom bij deze Buurt Iftar bij Assadaaka Community, georganiseerd samen met de PvdA Amsterdam.

moment van verbinding, van samen delen, van samen zijn, als wij straks het vasten doorbreken. De Ramadan is een tijd van verbinding en saamhorigheid. Van zorgen voor elkaar en delen met elkaar.

Verbinding met elkaar, dat is waar Assadaaka voor staat. En dat is ook waar de PvdA voor staat. We zijn dankbaar voor de enorme inzet van de PvdA Amsterdam én voor hun drijvende kracht Bastiaan Minderhoud, die iedere dag hard werkt voor een mooier, sterker en liever Amsterdam. Een heel hartelijk applaus voor hen!

En we zijn dankbaar voor onze samenwerkingspartner het Rode Kruis, die zich intensief inzet voor iedereen die een extra steun in de rug heel hard nodig heeft in Amsterdam. Het Rode Kruis helpt, daar waar het soms niet kan. En dat is ontzettend belangrijk. Dat doet het Rode Kruis niet alleen in Amsterdam, maar over de hele wereld, ook in Gaza. Een heel hartelijk applaus ook voor hen!

Want juist door deze conflicten in de wereld, is het heel erg belangrijk dat wij met elkaar de verbinding blijven vinden. Dat wij elkaar blijven zien, van mens tot mens. Want door de verbinding met elkaar te leggen, door in gesprek te gaan, kunnen we samen sterker staan, als mensen naast elkaar. Niet door ons voor politieke karretjes te laten spannen, maar door samen de handen ineen te slaan, juist nu. Assadaaka staat voor verbondenheid, betrokkenheid en veiligheid in de buurt, van jong tot oud. Door er voor elkaar te zijn, door te ontmoeten en door onszelf te informeren, bijvoorbeeld met onze voorlichtings- en informatiebijeenkomsten.

We zijn dankbaar voor de vele samenwerkingen die Assadaaka heeft hier in Oost. Voor de vele organisaties en de vele bijzondere vrienden die hier vanavond zijn, die allemaal bijdragen aan een sterker Amsterdam. Dat kan alleen door goede samenwerkingen met elkaar, in de buurt. Assadaaka zet zich hier volop in, zodat we samen, vanuit verbinding en gelijkwaardigheid bewoners in Oost beter kunnen ondersteunen. Zo zet Assadaaka zich in voor armoede bestrijding en bestaanszekerheid voor bewoners in heel Oost. Met onze vele activiteiten, waaronder onze dagelijkse spreekuur en de broodbank, dat naast aan armoede bestrijding ook bijdraagt aan duurzaamheid. We zetten ons in voor alle bewoners in Amsterdam Oost, zodat iedereen mee kan doen. Door onze Nederlandse taallessen, door hulp bij digitale vaardigheden, door stages. En met onze laagdrempelige mantelzorg- en themabijeenkomsten, waarbij mensen altijd mee kunnen doen aan een gezonde lunch, voor een gezonde leefstijl.

De ouderen in Oost hebben onze speciale aandacht. Want door de vergrijzing zijn er steeds meer ouderen die een steun in de rug nodig hebben. Veel ouderen krijgen te maken met gezondheidsklachten en eenzaamheid komt veel voor. Hierdoor kunnen gezondheidsklachten en armoede nog meer verergeren. Assadaaka biedt al jarenlang ondersteuning voor deze kwetsbare ouderen.

Veel dank dan ook vanuit ons aan het Stadsdeel Oost, de Brandweer Oost, de Politie, de Buurtteams en de vele andere grote en kleinere buurtorganisaties en ondernemers hier in Oost. Vanuit verbinding staan we allemaal in onze kracht én kunnen we anderen in hun kracht zetten. Een applaus voor alle onze dierbare samenwerkingspartners!

En dat wij hier vanavond samen zijn, met zoveel speciale gasten en vrienden, dat is alleen maar mogelijk dankzij de enorme inzet van onze vele vrijwilligers. Die staan altijd klaar voor een ander. Als we het hebben over de kracht van de buurt, dan gaat dat over hen! Want zij zetten zich dagelijks in, met zoveel uren hard werken en met liefde voor hun medemens. En ook met hun rijke levenservaring. Want samen delen gaat ook over samen ervaringen en kennis kunnen delen, van elkaar mogen leren. Om samen sterker te staan. Dat vraagt om moed en om kracht. Een groot applaus voor al deze toppers!
In de Ramadan staan we met dankbaarheid stil bij alles wat ons verbindt. Bij alles wat Amsterdam en al haar bewoners sterker maakt. Bij onze saamhorigheid, bij voor elkaar zorgen, voor samen delen. En vanuit deze gedachten wenst Assadaaka u graag een hele fijne en betekenisvolle Iftar!

Ahmed El Mesri

cm

vm

Zm

am

sm

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken