homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Britse homo’s roepen op tot boycot Heinz

Het digitale radiostation Gaydar Radio heeft woensdag in Groot-Brittannië opgeroepen tot een boycot van Heinz-producten. De Amerikaanse voedselgigant besloot eerder een reclame waarin twee mannen elkaar zoenen van de Britse buis te halen wegens tweehonderd klachten, berichtte dagblad The Guardian woensdag. http://www.youtube.com/watch?v=nLNPdZPSII0

In de reclame is een gezin aan het ontbijten. In de keuken besmeert een kok boterhammen met Heinz-mayonaise voor vader en kinderen. De kinderen noemen de kok ‘mama’ en de vader geeft hem een zoen op de mond.

Gaydar Radio is de tweede prominente homo-organisatie na Stonewall die oproept tot een boycot van de Heinz-producten. Circa 2000 mensen hebben hun naam gezet onder een online verzoek om de reclame weer op tv te krijgen. Ook is er een protestgroep begonnen op internetvriendennetwerk Facebook.
bron: bnr.nl

Gepost door Robert vd Heuvel
Cafe • (15) CommentaarPermalinkHeinz mayonaise? Nog nooit van gehoord. Overigens verbaas ik me er wel over dat de ketchup in het geheel niet naar tomaten smaakt. Reden genoeg om het niet te kopen.

Posted by marco - Rotterdam  on  06/26  at  08:37 PM


Ojee Deli Mayo

Posted by marco - Rotterdam  on  06/26  at  08:40 PM


Volgens mij is er dus een Mayonaise kartel waar de Nma geen voorkeur aan geeft, hoeveel moeite het mij niet kost om DL mayonaise in de schappen te krijgen (ik wissel nogal eens van supermarkt) Daarom hebben wij hier ook geen Heinz mayonaise maar alleen al die Hollandsche troep, goudas glorie en calve, dat puur naar olie smaakt.

Maar ik zie hier nu niet het beledigende karakter tegen homo’s, dat kan toch gewoon? Ben benieuwd wat PaPaul denkt….

——————————————————————————————
I wasted time and now doth time waste me.
——————————————————————————————

Posted by ZaZkia  on  06/27  at  10:21 AM


Mayonaisekartelalternatief:

- 1 eidooier
- zout, peper, mosterdpoeder (kun je zelf ook malen van geel mosterdzaad, maar zwart mag ook) naar smaak
- sommigen gooien 1 à 1.5 lepel azijn erdoorheen, maar citroen/limoensap kan ook, en is tevens anti-oxidant
- 1.5 é 2 dl olie (bijvoorbeeld van de eerste koude persing, en olijfolie mag natuurlijk ook)

De eidooier uitroeren met het zout, de peper en de mosterd (ja een theelepel mosterd kan er ook doorheen). Dan het zuur erdoorheen. Daarna druppelsgewijs de olie eroverheen tijdens het roeren, je ziet vanzelf wel wanneer het goed mengt.

Mayonaise kan schiften als de olie te koud is (kamertemperatuur is goed), als de olie er te snel doorheen wordt gegooid, en als er teveel olie in terecht komt.
Geschifte mayonaise verdubbel je gewoon door er weer een eidooier doorheen te roeren.
Niet te koud bewaren anders moet je de olie er weer doorheen roeren.

Uiteraard smaakt het dan niet als de mayo uit de fabriek, maar waarschijnlijk veel beter, afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediënten.

Bron: vrij naar Het Haagse Kookboek, p 97, zevenenveertigste druk 1966; Van Goor Zonen & de Gebroeders Van Cleef, Den Haag.
Of kijk gewoon in de wikicyclopedie.

Die uitgevers en drukkerij hielden zich niet met de inhoud bezig, maar met de vorm ;@)

Posted by marco - Rotterdam  on  06/27  at  11:46 AM


Oh ja, je kunt er natuurlijk ook nog suiker doorheen gooien want dat doet de fabriek ook altijd.

<u>WARNING:</u>

Experienced cooks can judge when the mayonnaise is done by the emulsion’s resistance to the beating action. Mayonnaise made this way may taste too strong or sharp to people accustomed to commercial products.

NB kippen die mais eten leggen meestal eieren met een meer donkergele eidooier. De fabriek gooit gewoon kleurstoffen door hun shit, en emulgatoren want anders koopt de klant de klodder met een laagje olie erop niet. Te lui om te roeren zijn de klanten meestal, en dol op kleurtjes, ook al zitten ze alleen op het etiket.

Posted by marco - Rotterdam  on  06/27  at  11:51 AM


Nou ik heb net voor het eerst in mijn leven marconaise gemaakt, en het werd een bal toen ik de vermoede hoeveelheid olijfolie erin had gegooid. Ik stond net te denken dat ik misschien niet al het eiwit had weten te scheiden van de dooier toen ik mij realiseerde dat ik er helemaal geen limoensap in had gedaan! Dus dat heb ik aan het eind erin gegooid (één hele limoen, zonder de vliesjes) en een beetje kloppen met de garde gaf een strak sausje van gelijk ook de meer herkenbare kleur, en ik heb geen enkele schifting gezien. Een kind kan de was doen, en de kosten zijn uiteraard minimaal in vergelijking met die fabriekszooi.
Het moeilijkste is denk ik er geen salmonaise van te maken, dus niet gelijk het eerste ei uit een nieuwe doos erin gooien, tenzij je zeker weet dat je daar nog nooit salmonella in hebt aangetroffen, het gaat hier immers om een <u>rauwe eidooier</u> in een <u>te bewaren saus</u>...
Ik heb er trouwens ook nog een teentje geperste knoflook in gegooid, heeft ook bacteriedodende eigenschappen.

Dus een mayonaisekartel kunnen we heel gemakkelijk het bos in sturen.

Posted by marco - Rotterdam  on  06/28  at  11:49 AM


The proof of the pudding is in the eating, nou het smaakt wel goed, al laat ik buitenshuis pindasaus met ui en sambal op mijn patatje gooien omdat ik mayonaise en dergelijke een inferieure saus vind.

Nee, ik heb nog nooit eigen bier gebrouwen...

Posted by marco - Rotterdam  on  06/28  at  12:36 PM


Voor bier brouwen is
deze pagina interessanter. Of
deze.

Posted by Jan Hollander  on  06/28  at  05:42 PM


Onze bierspecialist heeft het zo makkelijk gemaakt dat je na de aanschaf van het bierbrouwpakket alleen nog maar een pak suiker en wat water nodig hebt.

Die lui leveren katerige recepten volgens mij. Maar dat ik als vegetariër B12 aan het wegzuipen ben is weer nieuw voor mij.
Dus bedankt voor deze functionele link!

Posted by marco - Rotterdam  on  06/28  at  10:25 PM


Die marconaise is nog steeds goed te eten, het lijkt wel alsof de knoflook zijn weg heeft gevonden erin.
Ik bewaarde het gewoon in de aanmaakkom in de koelkast, met een plastic dekseltje eroverheen gelegd, en van schifting was geen enkele sprake. Ik heb er geen laagje olie overheen gegooid, zoals nog in dat Haagse Kookboek als bewaartip stond vermeld.

Posted by marco - Rotterdam  on  07/06  at  07:48 PM


Hahahaaa ja zelf je bier brouwen, ik ben hier zelf al mijn bessenlikeur aan het stoken. Om precies te zijn, ik heb een potje bosvruchten gekocht, op sap. En dat staat nu al zo lang dat als je t dekseltje ervan af haalt, er een flinke alcoholdamp uit te voorschijn komt.

Wbt marconaise, kun je even de aantallen olie en ei schatten? Ik heb het sterke vermoeden dat ik met mijn vrije vogeleieren een behoorlijk stuk boven de kostprijs uitkom…

——————————————————————————————
I wasted time and now doth time waste me.
——————————————————————————————

Posted by ZaZkia  on  07/06  at  08:26 PM


Oké, het kwartje van de marco-naise is inmiddels gevallen ... Dat het vooral bestaat uit ei doet me het ergste vrezen. Zachtgekookt?

Posted by Jan Hollander  on  07/06  at  08:36 PM


Luister, het recept staat hierboven (reactie #4), en een rauwe eidooier is nooit zachtgekookt (je moet wel kwaliteitsei kopen dan; zie de latere salmonellawaarschuwing). Bovendien is het merendeel de olie, naar keuze ivm met de geliefde, danwel gehate oliesmaak. Reken maar uit: ei plus olie en (limoen)zuur, is in totaal ongeveer 300 ml, of wou je gelijk kilo’s aanmaken, ZaZkia?

Posted by marco - Rotterdam  on  07/07  at  05:57 AM


Eerst maar klein beginnen ...

Posted by Jan Hollander  on  07/07  at  06:22 AM


wlgbgc elixinol
https://icbdoilonline.com/#

Posted by Oxipienia  on  02/04  at  08:17 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken