homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Brandweerlieden eervol onderscheiden voor menslievend werk

vrtOp woensdag 16 juni 2021 werden de brandweerlieden Ron Schoute en Zouhair Jbyeh tijdens een feestelijke lunch eervol onderscheiden voor hun menslievende werk. Beide professionals hebben de Amsterdamse burgerij sedert tientallen jaren gediend.

Als leden van de brandweer Amsterdam-Amstelland waarborgen zij de veiligheid van de bewoners, vaak met gevaar voor eigen leven, om andere mensen- en dierenlevens te redden. Ron Schoute is na vierendertig jaar trouwe dienstbaarheid aan de publieke zaak met pensioen.

Ron Schoute is een heel bijzondere man. Hij heeft vierendertig jaar gediend bij de vrijwillige brandweer binnen de Gemeente Ouderkerk aan de Amstel en later binnen het korps van Amsterdam. Zijn enorme inzet heeft veel offers gevraagd van zijn gezin. Vele malen heeft het gezin Schoute de vader en echtgenoot moeten missen tijdens belangrijke vieringen als Kerst en Nieuwjaar, omdat Ron dan onderweg was in zijn brandweerwagen om weer een leven te redden.

De dochter van Ron Schoute is evenzeer een bijzondere en krachtige vrouw. Als klein meisje ging zij vaak mee met vader op de brandweerwagen, naar de brandweerkazerne. Ook ging de familie Schoute vaak compleet mee met uitjes die werden georganiseerd door leden van het vrijwillige brandweerkorps, waarbij complete gezinnen uit gingen, feestjes organiseerden en levenslange vriendschappen sloten.

Ahlam Baeeza had de rol om als charmante vertegenwoordigster van de Assadaaka Community de HELDENSPELD bij Ron Schoute op te mogen spelden. Ook werd de bijhorende oorkonde overhandigd.

Ron Schoute werd uitgebreid toegesproken in een feestrede door rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger van de Assadaaka Community. Hij sprak zijn enorme bewondering uit voor het werk van de heer Schoute en de brandweer in het algemeen. Ook de bijzondere jarenlange vriendschappelijke en werkrelatie tussen de Assadaaka Community en het brandweer korps zijn redenen voor dankbaarheid.

Voorzitter Ahmed el Mesri prees de heer Schoute vanwege zijn jarenlange samenwerking met de Assadaaka Community, zijn inzet voor de burgerij van Amsterdam, zij betrokkenheid bij zijn collegae en zijn grote naam onder de vele maatschappelijke organisaties die samenwerken met Assadaaka.

De dochter van de heer Schoute heeft zich laten inspireren door haar vader en koestert de momenten die zij met hem in haar jeugd heeft doorgebracht. Als grootvader wordt Schoute dor zijn kleinkinderen geadoreerd.


Dochter sprak haar innigst gevoelde dankbaarheid uit ‘dankjewel dat jij mijn vader bent!’ Waarna de tranen ij Schoute senior over de wangen biggelden. Al die momenten dat ik als brandweervrouw in het zelfde korps diende, samen met mij vader, al die momenten samen zijn ONZE momenten, van vader met dochter.

De Assadaaka zaal werd voor deze huldiging feestelijk aangekleed en de tafel uitgebreid gedekt met verse Marokkaanse broodjes, croissants, soorten kaas, eieren, verrukkelijke Marokkaanse thee, fris water en ander broodbeleg.

De fijne sfeer van de thema-ontbijtjes van voor de Coronapandemie keerde voor deze gelegenheid weer even terug aan de Polderweg.  De lunch trok ruim 20 personen.

Naast Ron Schoute werd ook collega Zouhair Jbyeh met een Helden Speld gehuldigd voor ruim achtentwintig jaar trouwe dienstbaarheid aan de publieke zaak. Zouhair Jbyeh wordt algemeen gerespecteerd en ontving geheel onverwacht de eer, het respect, de waardering en dankbaarheid van de Assadaaka Community.

Zouhair Jbyeh werd in feestredes door voorzitter Ahmed el Mesri en rabbijn Simon Bornstein uitgebreid in het zonnetje gezet. Zijn langjarige samenwerking met Assadaaka en bewoners in Amsterdam Oost wordt alom gewaardeerd. Jbyeh wordt door veel burgers op straat herkend. Hij is dan ook een bruggenbouwer tussen bevolkingsgroepen.

Evenals eerder gemelde Ron Schoute is Zouhair Jbyeh breed inzetbaar voor voorlichtingen, trainingen en studiedagen omtrent preventie, brandveiligheid en rampenbestrijding. Beide mannen hebben er met Assadaaka voor gezorgd, dat de brandweer in Oost open en transparant naar de burgerij functioneren kan.

Vrijwilliger Roos droeg in het Arabisch een uitgebreid en zelf geschreven lofdicht voor bij deze blijde gelegenheid. De aanwezigen luisterden geconcentreerd naar haar zorgvuldig geformuleerde en gearticuleerde woorden.

Na een fotosessie met de Assadaaka vrijwilligers namen de beide brandweerlieden afscheid in opperbeste stemming. Dit feest zal hen lang op blijde wijze heugen. #God #bless!

Door: Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger Assadaaka Community

vb45

ftr56

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken