homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Brandweer Commandant Amsterdam bezoekt Assadaaka Community

xczDe Commandant van het Brandweerkorps Amsterdam – Amstelland bracht donderdag 08 juli 2021 een werkbezoek aan de Assadaaka Community. Reikhalzend keken de vrijwilligers van de organisatie uit naar het hoge bezoek. Als vanouds waren er de heerlijkste hapjes bereid door de dames en was de zaal weer prachtig aangekleed.

Tijs van Lieshout werd hartelijkst verwelkomd door voorzitter Ahmed el Mesri en rabbijn Simon Bornstein.

De Assadaaka Community werkt reeds sedert dertig jaar excellent samen met het Amsterdamse brandweerkorps. Zo zijn er in de loop van de decennia talloze bijeenkomsten door Assadaaka georganiseerd om bewoners van Amsterdam-Oost te betrekken bij thema’s rakende aan brandpreventie, brandbestrijding, rampenbestrijding, tegen koolmonoxidevergiftiging, het plaatsen van vele honderden brandmelders in woningen van burgers in Oost.

Juist in COVID tijd heeft Assadaaka diverse brandweerlieden in het zonnetje gezet met de Amsterdamse Helden Speld, werden tientallen maaltijden gekookt door de vrijwilligsters van Assadaaka tijdens de jaarlijkse Ramadan festiviteiten, organiseerde Assadaaka iftar maaltijden voor brandweermensen en werden banden gesmeed tussen de Brandweer en burger met een migratieachtergrond.

De Brandweerkazerne werd laagdrempelig en goed toegankelijk voor wijkbewoners. Uit onderzoek van de Amsterdamse Brandweer bleek enige jaren terug dat “brand” ook “discrimineert’. Burgers met een migratieachtergrond blijken doorgaans weinig, te weinig of niets te weten over brandpreventie.

De Assadaaka Community is een erkend expert in COMMUNITY ENGAGEMENT en heeft het brandweerkorps vele malen bijgestaan om campagnes tot achter de voordeur van particulieren te brengen waardoor een breed gedragen VERTROUWEN in de brandweer tot stand is gekomen. Laaggeletterde burgers hebben geleerd waar zij op moeten letten om BRANDPREVENTIE (fysieke, bouwtechnische en gedragsmatige maatregelen) toe te passen in hun woningen.

In een uitmuntende toespraak etaleerde voorzitter Ahmed el Mesri de uitgebreide en decennia lange samenwerking tussen de Amsterdamse brandweer en de Assadaaka Community. De geestelijk verzorger stak de loftrompet over het brandweer werk en gaf aan hoe de samenwerking verder kan worden verdiept, uitgebreid en geïnnoveerd. De heer Van Lieshout greep de aangeboden kansen graag aan, nieuwe projecten zullen worden gerealiseerd.

Ook waren de internationale relaties van de Assadaaka Community instrumenteel bij het tot stand brengen van uitwisselingen tussen brandweerkorpsen in Amsterdam en het buitenland. De Amsterdamse brandweer kon daardoor trainingen verzorgen in die landen. Naar andere landen werd overtollig materieel van de Amsterdamse brandweer verscheept. In die landen kreeg het materiaal een tweede leven bij de lokale brandweerkorpsen.

De Assadaaka heeft een indrukwekkende expertise in huis betreffende inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer, interculturele communicatie, enz. De leden van het kernteam van de Assadaaka Community verzorgen regelmatig bijdragen aan academische congressen, symposia, studiedagen, werkweken, etc. Daarbij mag steevast worden gerekend op positieve feedback van de samenwerkingspartners en deelnemers.

Thijs van Lieshout kwam met de Assadaaka Community overeen een reeks activiteiten samen te zullen gaan realiseren. De Brandweer Commandant heeft een indrukwekkend CV. Hij beschikt over uitmuntende organisatorische, management en bestuurlijk-strategische competenties. Assadaaka heeft in hem een uitmuntende en loyale partner gevonden.

De vrijwilligers van de Assadaaka Community hebben de Commandant een buffet aangeboden bij gelegenheid van zijn komst. Naar het bezoek was vol positieve spanning uitgekeken. De Commandant ging heel informeel en zeer toegankelijk in gesprek met alle bezoekers en aanwezigen. Hij had voor iedere persoon een vriendelijk woord en persoonlijke interesse, toen hij van tafel naar tafel bewoog. Deze persoonlijke contacten werden buitengewoon op prijs gesteld.

Van Lieshout apprecieert de samenwerking zeer. Ahmed el Mesri, Abdelkader el Mesri en de geestelijk verzorger werden verrast met een certificaat, vanwege de dertigjarige samenwerking tussen beide organisaties.

De directeur van de Veilgheidsregio meldde; “The Assadaaka Community is a leading and reliable partner with regard to Public Safety, Strategy, Innovation, Leadership Development and Community Engagement. We do highly appreciate your expertise, dedication and ever lasting committent.”

uy

cm5

v 55

zoo

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken