homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Toespraak over vrede door Yasmine 5 mei bij een Vrijheidsmaaltijd

mjEen bijzondere toespraak van yasmine El Mesri tijdens een Vrijheidsmaaltijd in de Batjanstraat georganiseerd door Assadaaka Community en de BatjanBuren met een ontspannen sfeer en mooie diversiteit.
Yasmine Bevrijdingsdag 5 mei

Vandaag is een mooie dag. We vieren samen dat we vrij zijn. Dat we kunnen lachen en springen en dansen. We vieren dat we allemaal de keuze hebben om te doen wat we leuk vinden. Dat we kansen krijgen om ons te ontwikkelen tot een beter persoon, iedere dag weer.

Ik woon graag in dit land waar we zo vrij zijn. Ik wil dit graag met alle mensen delen. Vrijheid is voor iedereen. Als iedere persoon vrij is om te zijn wie hij wil dan wordt de wereld een betere plek voor ons allemaal.
Laten we vrijheid delen met alle mensen om ons heen. Een lach kan al veel voor iemand betekenen. Omarm elkaar net zoals je de vrijheid omarmt. Vrijheid die niet vanzelfsprekend is. Op deze dag staan we hier even bij stil.
Ook in dit land was niet altijd iedereen vrij om zichzelf te zijn. Er is toen hard gevochten voor die vrijheid. Het is aan ons om die vrijheid te beschermen. Ook nu nog is niet iedereen even vrij. Het is belangrijk dat we samen zorgen voor een betere en vrijere wereld voor iedereen.

Dit kunnen we doen door open te staan voor andere mensen en andere meningen. Als we beter leren luisteren en minder snel oordelen kunnen we elkaar beter begrijpen.
In dit land wonen zo veel verschillende mensen, elk met hun eigen verhaal. Deze verhalen samen vormen een prachtig kunstwerk. We bepalen samen hoe dit kunstwerk er in de toekomst uit komt te zien. Ik hoop dat we samen een mooie creatie kunnen maken waarin ruimte is voor ieders inbreng.

Ik dank u.
vs

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken

Recent Commentaar

Van ZaZkia 'Flevoparkbad geannexeerd door camping Zeeburg'.
Van ijstaartindeoven 'Elatik op het matje vanwege tekorten'.
Van ijstaartindeoven 'R.S.O.C. winnaar Open podium East Site'.
Van ZaZkia 'Middeneiland in IJburg 2 geschrapt'.
Van ijstaartindeoven '2 juni: Fietswrakken Inzameldag'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van leona 'Nieuw ontwerp voor Makassarplein'.