homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Bloemen houden van frisdrank

Frisdrank en snijbloem-voedsel hebben een positief effect op snijbloemen, zo blijkt uit een onderzoek dat bloemen-veiling FloraHolland donderdag presenteerde. FloraHolland testte een aantal huis- tuin- en keukenmiddelen die consumenten toepassen om snijbloemen langer vers te houden.

De meeste van deze ‘grootmoeder-geeft-raadmiddelen’ werken niet, blijkt uit het onderzoek. Het toevoegen van aspirine, centen met of zonder koper of zelfs chloor aan leidingwater houdt snijbloemen beslist niet langer vers, zo stelden de onderzoekers vast.

Wie kiest voor de frisdrankmethode, kan het best de gewone variant meenemen uit de supermarkt. De light-versie heeft namelijk hetzelfde effect als leidingwater.

“De positieve resultaten van frisdrank komen door de suikers die de drank bevat en door de zuurgraad. Snijbloemenvoedsel bestaat ook voor een groot deel uit suiker”, zo meldt FloraHolland.

Bron: NU.nl

Gepost door Jan Hollander
Cafe • (4) CommentaarPermalinkWat ik zelf niet drink geef ik ook niet aan mijn bloemen!

Posted by Tess  on  09/21  at  10:13 AM


Die hele mikmak met stuivers kan de deur dus wel uit.

Posted by Jan Hollander  on  09/21  at  06:20 PM


Heb die weblink naar de veilingklok van de bloemenveiling weggehaald. Die bloemenveiling is op zich wel een interessant gebeuren, maar heeft niets te maken met dit artikel. Dat gaat namelijk over het vershouden van een bosje bloemen ...

Posted by Jan Hollander  on  09/21  at  07:51 PM


Ik weet niet meer welke link je geplaatst had, maar FloaHolland
http://nl.wikipedia.org/wiki/FloraHolland is toch waar het verhaal van de frisdrank voor snijbloemen vandaan komt of niet?

Posted by Tess  on  09/21  at  10:13 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken