homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Blijf schouder aan schouder staan!

kliTerwijl de ruzie tussen de Turkse en Nederlandse politiek leiders behoorlijk hoog oploopt, roept Assadaaka Community alle Nederlanders op, van iedere afkomst of politieke overtuiging, om schouder aan schouder te blijven staan. “Wij moeten ons als burgers niet uit elkaar laten drijven, maar juist samen sterk blijven staan,” zegt Ahmed El Mesri, oprichter van Assadaaka Community.

Politieke oorzaken
Afgelopen zaterdag botsten Turkije en Nederland hevig, toen de Turkse ministers Cavusoglu en Kaya toegang werden geweigerd tot Nederland. Nederland wilde daarmee voorkomen dat de ministers mogelijk een politieke toespraak zouden houden over het Turkse grondwetsreferendum. De ruzie escaleerde zaterdagavond, waarbij minister Kaya onder begeleiding Nederland uit werd geleid.

Eigen bijdrage aan vrede
“De oorzaak van deze situatie is politiek,” zegt Ahmed El Mesri. “Beide partijen, zowel Nederland als Turkije, hebben politieke belangen waardoor zij nu de ruzie nu hebben laten escaleren. In Turkije staat er een referendum voor de deur en in Nederland verkiezingen. Maar de burgers van beide landen hebben niets aan de spanning die nu is ontstaan. Laten wij als burgers de verstandigste zijn en het hoofd koel houden. We moeten als burgers van dit land, van Turkse, Nederlandse, Marokkaanse of welke afkomst dan ook, ons niet uit elkaar laten drijven door politieke belangen. Want dat mensen met een migratieachtergrond altijd verbonden blijven met hun geboorteland, dat hoeft niet ter discussie te staan. Maar dat hoeft niet tussen ons in te komen staan. En dat moet niemand laten gebeuren. We zijn allemaal verantwoordelijk voor ons eigen bijdrage aan een vrediger, betere samenleving.”

De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel:
Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) | W. http://www.assadaaka.nl

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken

Recent Commentaar

Van ZaZkia 'Flevoparkbad geannexeerd door camping Zeeburg'.
Van ijstaartindeoven 'Elatik op het matje vanwege tekorten'.
Van ijstaartindeoven 'R.S.O.C. winnaar Open podium East Site'.
Van ZaZkia 'Middeneiland in IJburg 2 geschrapt'.
Van ijstaartindeoven '2 juni: Fietswrakken Inzameldag'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van leona 'Nieuw ontwerp voor Makassarplein'.