homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Bijzondere buurt-iftar Assadaaka, voor saamhorigheid

ver‘De Ramadan is een tijd van bezinning en vrede. Het vasten brengt rust. Dit schept ruimte voor aandacht voor de dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Voor respect voor elkaar, voor aandacht voor je naasten, voor behulpzaamheid, voor een steuntje in de rug van diegenen die dat hard nodig hebben, voor liefde. Want het vasten en de iftar brengen niet alleen rust, maar ook saamhorigheid’, zei voorzitter Ahmed El Mesri afgelopen donderdag 15 juni tijdens start van de buurt-iftar in het Vriendschapshuis. Bij deze buurt-iftar, georganiseerd door Assadaaka Community, waren ongeveer 80 aanwezigen, waaronder veel vluchtelingen. Ook was wethouder Rick Vermin aanwezig.

Wat ons verbindt
Centraal stond de band die er is tussen mensen, en de organisaties in de buurt. Zoals Assadaaka altijd stilstaat bij wat ons verbindt en niet bij de dingen die ons scheiden. Saamhorigheid binnen je eigen familie, met vrienden, maar ook saamhorigheid in de buurt, in de stad en de wereld.

Organisaties
Daarom gaven aanwezigen van de diverse organisaties een korte introductie, over hoe zij mensen in de buurt kunnen helpen of inspireren. Zo waren onder andere FairWork aanwezig, die zich inzet tegen moderne slavernij in Nederland, Malika Frindi van Dappere Dames, het 21 Maart Comité, De Iraanse kunstenaar Jahan droeg een gedicht voor.

Samen sta je het sterkst
Deze buurt-iftar was onderdeel van Assadaaka’s project ‘Steun voor elkaar’. Hiermee helpen wij iedereen die een extra steuntje hard nodig heeft. Door donaties, maar ook door samen naar goede oplossingen te zoeken. U kunt ook iemand helpen, door een donatie of vrijwillige inzet. Dank u wel voor uw hulp!

Voor meer informatie:
ASSADAAKA: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) | W. http://www.assadaaka.nl

Medemogelijk gemaakt door gemeente Amsterdam, het NMI (Nederlands Migratie Instituut) en de winkeliers (o.a. in het bijzonder Bakkerij Yakhlaf en Bakkerij Hartog en Supermarkt het Lange Mes op de Javastraat)

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken

Recent Commentaar

Van ZaZkia 'Flevoparkbad geannexeerd door camping Zeeburg'.
Van ijstaartindeoven 'Elatik op het matje vanwege tekorten'.
Van ijstaartindeoven 'R.S.O.C. winnaar Open podium East Site'.
Van ZaZkia 'Middeneiland in IJburg 2 geschrapt'.
Van ijstaartindeoven '2 juni: Fietswrakken Inzameldag'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van ijstaartindeoven 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van Robert van den Heuvel 'Harde piep houdt Watergraafsmeer wakker'.
Van leona 'Nieuw ontwerp voor Makassarplein'.