homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Bijzondere bijeenkomst over Orgaandonatie bij Assadaaka

zxOp maandagochtend 1 juli hadden wij een leerzame en interessante bijeenkomst over orgaandonatie bij Assadaaka Community. Dhr. Klaas Elling, vrijwilliger bij de Nederlandse Transplantatie Stichting, kwam voorlichting geven over orgaandonatie en de nieuwe wetgeving die volgend jaar ingaat. Want als je goed geïnformeerd bent over orgaandonatie kan je beter een eigen keuze maken.

“Het belangrijkste is dat je zelf een weloverwogen keuze maakt. Want als je niet kiest, dan moet je familie dat doen, dat kan heel moeilijk zijn voor de familie. ‘Ja’ of ‘nee’ is een heel persoonlijke keuze, waarin heel veel persoonlijke factoren meespelen. Het is vooral belangrijk dát je zelf kiest.”

Klaas Elling praat bevlogen over een onderwerp dat hem -letterlijk- aan het hart gaat. Hij was zelf hartpatiënt en kreeg alweer enige tijd geleden een donorhart. Hij is er zeer dankbaar voor. Hij geeft nu voorlichting voor de NTS en maakt op een open en eerlijke manier duidelijk wat orgaandonatie nu eigenlijk inhoud.

Zijn verhaal maakte veel indruk bij alle aanwezigen. We hebben veel geleerd over hoe orgaandonatie in zijn werk gaat, de enorme hoeveel regels die er mee samenhangen en dat het in de grondwet is geregeld dat je alleen zelf over je eigen lichaam mag besluiten. Juist daarom is het ook belangrijk om een keuze aan te geven in het donorregister, op http://www.donorregister.nl.

Onze dank aan alle vrijwilligers die deze ochtend mogelijk maakten en aan Klaas Elling voor zijn bijzondere voorlichting!

Assadaaka Community in het vriendschapshuis op de Polderweg 300, Amsterdam Oost. http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address).

zax

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken