homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Bijeenkomst Samenzijn tijdens Crisis in het Midden-Oosten

crrIn Amsterdam-Oost is zondagmiddag ook een bijeenkomst om stil te stil te staan bij het geweld in Israël en de Gazastrook, georganiseerd door de Stichting Assadaaka Community. Die organiseert al de hele week inloopspreekuren voor mensen die zich zorgen maken om de situatie. “We zien de beelden, we horen de verhalen, via vrienden, bekenden, familie in het gebied en via de media.

Deze crisis duurt maar voort, terwijl vele burgers het slachtoffer worden van deze oorlog en dit onrecht, voor iedereen die hierdoor geraakt wordt. In tijden van crisis staan we niet alleen en laten wij geen verdeeldheid bestaan”, aldus de stichting. Mensen zijn tussen 15.00 en 17.00 welkom bij de stichting aan de Polderweg.

Hieronder kun je de toespraak van Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka Community -  Bijeenkomst conflict in het Midden-Oosten 15 oktober 2023.

Beste, lieve aanwezigen,

Welkom! Hartelijk dank dat wij hier vandaag samenzijn om te praten en onze zorgen te delen over de huidige uitbarsting van geweld in het Midden-Oosten.
Laten wij allereerst stilstaan bij de vele slachtoffers van dat geweld. Onze harten huilen bij de beelden en de verhalen. Duizenden doden en gewonden zijn gevallen. Kinderen. Ouderen. Zieken. De situatie telt alleen verliezers. En helaas is dat niet voor het eerst.

De huidige ontwikkelingen zijn een schreeuw om hulp van het Midden-Oosten. Een wanhoopskreet. Het is tijd om de nood van de mensen in deze regio, die al 75 jaar een rampgebied is, te zien, te horen en te voelen. Er moet een einde komen aan al het bloedvergieten en geweld, voor al zoveel generaties. De trieste gebeurtenissen die zich nu afspelen móeten tot verandering leiden. Zodat mensen in vrede, vrijheid en veiligheid kunnen leven. Dit conflict kan alleen maar opgelost worden door tot elkaar te komen. Niet door tegenover elkaar te blijven staan, maar door vrede.

Ook hier, in Amsterdam, in Nederland, maken we ons zorgen dat groepen tegenover elkaar komen te staan. Want het huidige geweld roept bij velen boosheid, verdriet en machteloosheid op. En we maken ons daardoor zorgen over een toename van discriminatie en tegenstellingen. Vrouwen met een hoofddoek zijn bang op straat en ook de Joodse Amsterdammers zijn angstig.

Een toename van tegenstellingen en angst mogen we niet laten gebeuren. Juist nu is het belangrijk om duidelijk te verwoorden dat we als burgers naast elkaar blijven staan. Door tot elkaar te komen. Door ruimte voor ons eigen verdriet, onze onzekerheid en angst. En door ruimte te bieden aan het verdriet van de ander, van iedereen die geraakt wordt door dit conflict. Juist nu de menselijke maat totaal uit het oog is geraakt, is het noodzakelijk om onze gemeenschappelijkheid te benadrukken. Onze gezamenlijke wens voor vrede. Juist nu is het belangrijk dat wij met elkaar in gesprek gaan. De oplossing ligt in vrede. En we moeten er alles aan doen om de vrede ook hier te bewaren. Juist nu.

En daarom zijn we hier nu samen, om in gesprek te gaan over al onze zorgen en verdriet en hoe we als samenleving naast elkaar blijven staan. Ik ben dankbaar voor jullie aanwezigheid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ahmed El Mesri op het volgende telefoonnummer: 06-47440672 -  Website: http://www.assadaaka.nl

cft

zse

njt

nu

iio

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken