homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Bevrijdingsdag op 5 mei 2018

vbHieronder vindt u de toespraak van Yasmine El Mesri van 5 mei Bevrijdingsdag bij de Eltheto kerk

Vandaag is het Bevrijdingsdag. We vieren met z’n allen feest, omdat we in vrijheid kunnen leven. We kunnen naar school, we kunnen spelen op straat, we mogen eigen keuzes maken, we hoeven niet bang te zijn.

We wonen hier in Nederland met zoveel verschillende mensen bij elkaar. Iedereen mag zijn wie hij is. Vrijheid is voor iedereen. We zijn allemaal gelijk.

Maar in de oorlog was dat niet zo. Toen heeft iemand besloten dat de sommige groepen mensen minder waren dan anderen. En heel veel mensen gingen dat geloven. De vrijheid van de één ging ten koste van de vrijheid van de ander. Met een vreselijke oorlog tot gevolg.

Daarom moeten we heel goed zorgen voor de vrijheid die wij hebben gekregen. En de vrijheid delen, met alle mensen om ons heen. Met een lach naar elkaar, en door goed voor elkaar te zorgen. Als we beter leren luisteren en minder snel oordelen, kunnen we elkaar beter begrijpen. In dit land wonen zo veel verschillende mensen, elk met hun eigen verhaal. Dat maakt ons land zo mooi en bijzonder. Als iedereen zichzelf mag zijn, dan blijft de vrijheid bestaan. Vandaag vieren we de vrijheid. Daarom is vandaag zo’n mooie dag!

Dank u wel.


Toespraak op 4 mei door Yasmine op het Waterlooplein.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=mdL6DZGAYyc

Gepost door ahmed
Cafe • (1) CommentaarPermalinkyewLW7 tgmosnwzhlsj, oaepqnmfpcuv, [link=http://bduchcdahekj.com/]bduchcdahekj[/link], http://pmvmjokxzikv.com/

Posted by wzxtfhkq  on  11/05  at  07:42 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken