homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Bevrijdingsdag 5 mei

zzaOp zondag 5 mei organiseerden Jungle Amsterdam en Assadaaka samen een vrijheidsmaaltijd. Het stond in het kader van samen eten, luisteren naar verhalen, mooie muziek en geschiedenis, over hoe we kunnen leren uit het verleden en hoe we samen kunnen bouwen aan een toekomst waar ruimte en respect is voor iedereen.

Het programma startte om 17.00 uur in Jungle Amsterdam in de Dapperbuurt. Allereerst werd er een lezing over de Tweede Wereld Oorlog gegeven m.b.v powerpoint. Vervolgens gaf Ahmed een toespraak en daarna Yasmina en Faris.

Hierna volgde weer een lezing over de Tweede Wereld Oorlog.

Er werd samen koffie en thee gedronken en samen gegeten, er was een gezellige sfeer. De verbroedering onderling versterkte dit.

Jos Zandvliet van stichting Accu zorgde ervoor dat iedereen mee ging dansen en actief meedeed. Stichting Accu is een stichting die o.a helpt om kunst dicht bij de mensen te brengen, om mensen samen te brengen en samen plezier te maken

Er waren verschillende muzikanten aanwezig waaronder Issam, Sakina, Hajiba en anderen die zowel Marokkaanse als Nederlandstalige muziek maakten. Dit zorgde voor verschillende leuke jamsessies. Iedereen mocht zingen en meedoen. Het lied ‘Tala’a lbadru ‘alayna zorgde voor een mooi begin voor de mensen die Ramadan vieren. Het was een mooi groot feest om nooit te vergeten. Op 5 mei is uitgebreid gevierd dat we samen in vrede leven.

Lekker eten werd verzorgd door topkok van Noord Holland Aicha Ouiza, wij danken haar hartelijk voor haar bijdrage. Ook willen wij alle vrijwilligers en bezoekers bedanken voor deze geweldige avond!

bn

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken