homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Ben geschokt door de aanslag in Parijs en boos!!!

ahmed1Maar laten we nu niet denken dat ‘de moslims’ hier de schuld van zijn - dan hebben ze ons precies waar ze willen: dan groeit de moslimhaat, volgen er represailles en geven zo deze ordinaire terroristen argumenten in handen om hun acties op te schroeven.
(Mocht je wel denken dat de islam de oorzaak is, denk dan bijvoorbeeld even aan hoeveel misdaden er zijn gepleegd in naam van het christendom… bij voorbeeld.)

In plaats daarvan: doorzie dat dit gewoon gangsters zijn, nihilisten, mensen die in naam van iets - een leus - of iemand laffe acties plegen (waar kennen we dat ook weer van??? zo’n 70 jaar geleden, weet je nog?). Geen weldenkend mens, en dus ook geen moslim, keurt dit goed! dit druist in tegen alles waar je als mens waarde aan hecht - leven en vrijheid, en leven in vrijheid!!!
Vrijheid zit niet IN een geloof of IN een levensrichting. Vrijheid zit IN JOU en IN ONS en je kunt een ander (geloof of denkrichting) alleen maar vrij laten als je zelf vrij bent. En dus een ander niets wil opdringen, overheersen of zelfs doden. Het ‘gemak’ waarmee dat hier is gebeurd gister laat zien hoe verknipt deze mensen zijn in hun denken en hun kijk op mensen en op de wereld.
Ik steek een pen op! Lang leven het vrije woord!
Laten we elkaar sterkte wensen, en vrede!

Ahmed El Mesri

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken