homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

‘Belangrijke documenten Noord-Zuidlijn kwijt’

De gemeente Amsterdam is belangrijke documentatie uit het Noord-Zuidlijndossier kwijt, zo meldt AT5. Verslagen van vergaderingen waarin belangrijke beslissingen werden genomen over de metrolijn zouden al tijden onvindbaar zijn. Op dit moment vindt er een onderzoek plaats naar de fouten die gemaakt zijn bij de aanlag van de Noord-Zuidlijn.

Vertraging
Dit onderzoek loopt nu vertraging om omdat de commissie de vermiste documentatie nodig heeft om tot een conclusie te komen.

In eerste instantie zou het rapport nog voor het zomerreces besproken worden in de raad, dit bleek al snel niet haalbaar. Verantwoordelijk wethouder Hans Gerson en de commissievoorzitter Maurice Limmen wilden beide niet reageren op het nieuws.

Problemen
De bouw van de metrolijn heeft al tot veel problemen geleid. Zo verzakten vorig jaar tweemaal woningen aan de Vijzelgracht in de binnenstad.

Na de zoveelste financiële tegenvaller stapte wethouder Tjeerd Herrema eerder dit jaar op.
Omwonenden van de metrolijn zeiden er nog niet gerust op te zijn dat de problemen bij de aanleg tot het verleden behoren.
bron: http://www.nu.nl/algemeen/2070144/belangrijke-documenten-noord-zuidlijn-kwijt.htmlInformatie N/Zlijn achtergehouden voor raad

De gemeenteraad is rond het besluit in 2002 om akkoord te gaan met het Noord/Zuidlijnproject onvolledig en te laat geïnformeerd. Dat melden verschillende bronnen aan AT5.

Toenmalig wethouder Geert Dales zou informatie hebben achtergehouden. Pas nadat de raad ‘ja’ had gezegd tegen de metrolijn heeft hij die alsnog een nieuw financieel overzicht laten zien. Dat was echter eind 2001 op verzoek van de raad al gemaakt maar uit de openbare rapportage gehouden.

Wethouder Dales heeft, volgens bronnen, ook onduidelijkheid gecreeerd rond de risico’s van de contracten. De informatie die hierover naar de raad ging was slordig. Ook werd niet goed aan de raadsleden duidelijk gemaakt hoe de gemeente risico’s probeerde te vermijden.

Dales ontkent, maar bronnen rondom het onderzoek van de enquêtecommissie Noord/Zuidlijn zeggen dat de onvolledige informatievoorziening het punt van hun onderzoek is.
bron: AT5

Posted by Robert van den Heuvel  on  08/29  at  04:57 PM


Allesbehalve winstgevende projecten, die flink de soep in lopen zonder dat iemand daar verantwoordelijkheid voor draagt, geheime bestuursstukken die ook nog verdwijnen en ontkennende bestuurders,

ik dacht dat ik terug was uit Roemenië maar ik geloof dat ik er nog zit.

——————————————————————————————
I wasted time and now doth time waste me.
——————————————————————————————

Posted by ZaZkia  on  08/30  at  12:23 PM


Huur een medium in en de zaak is zo opgelost!

Posted by Tess Jungblut  on  08/31  at  02:57 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken