homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

BASTA-tafel Amsterdam Oost

bmBASTA (Bedrijven Amsterdam Samen Tegen Armoede) organiseerde op 20 juni 2018 BASTA-tafels in Amsterdam om het bedrijfsleven concrete hulp te laten bieden aan mensen die in armoede leven.

Hieronder vindt u de presentatie van Ahmed El Mesri.

Goedemiddag, Mijn naam is Ahmed El Mesri, van bewonersorganisatie

Assadaaka Community. Wij werken in Amsterdam Oost.

Het project wat wij namens Assadaaka Community hier graag aan u willen presenteren heet Samen Gezond en Sterk.

Assadaaka Community is een multi culturele organisatie die zich al meer dan 25 jaar in Amsterdam Oost inzet voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Mensen die om welke reden dan ook een afstand ervaren tot de samenleving, soms door een taalprobleem, door armoede of eenzaamheid, door gezondheidsproblematiek of door een zichtbare of juist onzichtbare beperking.

Assadaaka organiseert laagdrempelige activiteiten waar iedereen wordt gestimuleerd om zijn krachten en talenten weer te (her)ontdekken, en om weer te gaan participeren. Dat doen wij door onder andere 4 avonden per week Nederlandse taalles, door voedselhulpvoorziening, door een gratis sociaal inloopspreekuur, mantelzorgondersteuning, voorlichtingsbijeenkomsten, onze Samen Sterk Groep en nog veel meer. Samen met onze vele vrijwilligers.

Iedereen is bij Assadaaka welkom. Mensen van iedere afkomst, achtergrond, geloofsovertuiging, seksuele voorkeur, met of zonder beperking. Daar staan wij voor.

Ons project Samen Gezond en Sterk zet in op belangrijke thema’s in de Indische Buurt: armoede, eenzaamheid en gezondheidsproblematiek. Allemaal tegelijk? Jazeker!

Gaarne wil ik het hebben over armoede.  Gebleken is dat armoede kan zorgen voor uitsluiting en schaamte en naar Participatie. En dát is ook het thema van ons project. Hoe helpen wij mensen in Amsterdam Oost van uitsluiting en schaamte, weer naar participatie? Dat willen wij gaan doen met een nieuw project: ‘Steun voor Elkaar’.
Want ook hier in Amsterdam leven mensen in armoede. Hoe krijg je iedere dag weer eten op tafel? Armoede levert spanning op in het gezin; het heeft een enorme impact, juist ook op de kinderen. De ouders voelen zich falen, ze schamen zich voor hun situatie. ‘Weer gaan participeren’, het klinkt eenvoudig. Maar het vraagt om veel moed, en om doorzettingsvermogen. En,… er is hulp bij nodig.

Ons project heet ‘Steun voor Elkaar’. Omdat de bewoners elkaar steunen, maar óók omdat de steun voor elkaar komt. Wie meedoet, staat er niet meer alleen voor.

‘Steun voor Elkaar’ is een noodhulpvoorzieningstraject. Voor de allerarmste bewoners van Amsterdam Oost. Voor mensen die ook de weg terug maar moeilijk kunnen vinden.

Wij staan voor diversiteit, zeker ook voor mensen met beperkingen in zijn totaliteit, bijvoorbeeld lichamelijk handicap of taal.

Sinds kort hebben wij een nieuw locatie, waar wij heel blij mee zijn. Wij zijn nu beter in staat hulpbehoevende naar behoren te helpen. Wij zorgen voor stageplekken en ook voor participatieplekken. Echter wij beschikken niet over degelijke faciliteiten. Ik kan u een aantal voorbeelden geven: stoelen voor vrijwilligers en stagiaires die er werken, maar ook computers. En voor ontvangst van bezoekers een bank.
.
Echter doordat wij van giften bestaan, zijn wij niet in staat om ons in degelijke faciliteiten te voorzien.

Gebleken is dat wij laagdrempelig zijn, dat doen we door praatgroepen en activiteiten te organiseren, zoals bijvoorbeeld naailes en respijtzorg. Wij merken dat alleenstaande moeders zich op hun gemak voelen en daardoor ook makkelijk over hun situatie praten. Hun probleem is vaak financieel. Hun kinderen gaan vaak met weinig of geen eten naar school. Dit baart ons zorgen, wij willen graag hier in springen, door eventueel voedsel te verstrekken. Omdat te kunnen doen vragen wij voedseldonatie voor het verstrekken van voedselpakketten.

Ik dank u voor uw aandacht en hoop dat wij steun van u kunnen verwachten.
Bij voorbaat dank.

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address)  | W. http://www.assadaaka.nl

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken