homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka vraagt Tweede Kamer om COVID - Studie Compensatiefonds voor jongeren

z93In een brief aan de #Tweede #Kamer der #Staten-#Generaal hebben voorzitter #Ahmed El #Mesri en de #rabbijn #Simon #Bornstein van de #Assadaaka #Community verzocht om oprichting van een #Studie #Compensatiefonds voor #jongeren die #economisch zwaar zijn #geraakt door de gevolgen de #Corona #pandemie.

Tijdens de #spreekuren bij de Assadaaka Community verschijnen steeds meer ouders en jongeren die hun #baan zijn #verloren. Hun #werkloosheid wordt veroorzaakt door de preventieve #sluitingen van de #horeca en #cultuur sectoren waar veel jongeren hun bijbaan of studentenbaan hebben.

Door het verlies van hun #werk kunnen jongeren hun #vaste #lasten vaak niet meer #betalen. Ouders kunnen in veel gevallen niet bijspringen omdat zij zelf hun tijdelijke banen en flexjobs door de Coronamaatregelen zijn verloren.

Door sluiting van bedrijven en organisaties verliezen veel jongeren bestaande en toekomstige stages. Ook hierdoor kunnen zij worden belemmerd in hun toekomst perspectief en voorbereiding op de arbeidsmarkt. Er is een gierend tekort aan stageplaatsen dat de Assadaaka Community waarneemt.

Doordat studies goeddeels of compleet digitaal moeten verlopen, treedt veel studievertraging op. Met hogere uitgaven voor collegegeld, lesgeld en leermiddelen die de getroffen gezinnen niet kunnen bekostigen. Laptops zijn voor minima eenvoudig onbetaalbaar. Ook hier wordt het toekomstperspectief van jongeren uit gezinnen die moeten rondkomen van een minimuminkomen inkt-zwart.
De Assadaaka Community wenst dat het Rijk een COVID Studiefonds opricht, dat door het Rijk en werkgeversorganisaties dient te worden gefinancierd, investeren in jongeren is investeren in de economische toekomst van ons land. Studiekosten, leermiddelen dienen uit het fonds te worden vergoed om gelijke kansen op toegang tot een passende studie en later passend werk voor jongeren mogelijk te maken.

Door: #Opperrabbijn #Simon #Bornstein, #Geestelijk #Verzorger

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken