homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka voor een gesloten deur bij het Ruma Khami

Geachte mevrouw Azzouz,

Deze week trof ik zowel op maandag- als dinsdagavond een gesloten deur bij het Ruma Khami gebouw op het Makassarplein terwijl er wel activiteiten van multiculturele vereniging Assadaaka gepland stonden.

Op maandagavond 23 juli stond er themabijeenkomst over anti-discriminatie gepland en een afsluitende vergadering met alle docenten betrokken bij Assadaaka. Daaropvolgend zou er een gezamenlijke iftar worden gehouden.
In de zomerperiode is iedere dinsdag- en donderdagavond de taalwinkel geopend. Zo ook op dinsdagavond 24 juli, het gebouw was echter gesloten.
Uiteraard was Ahmed el Mesri, voorzitter van Assadaaka (in cc), ook bij deze avonden aanwezig. Hij gaf aan met u kortgesloten te hebben welke activiteiten er in de zomer gepland staan, op welke avonden en tijden.
Als coördinator van de vrijwilligers wil ik er op kunnen vertrouwen dat alle activiteiten deze zomer doorgang kunnen vinden. Ik verneem graag van u wat er de afgelopen twee dagen is misgegaan en verwacht dat u de mogelijke oorzaak hiervoor aanstaande donderdag hebt verholpen zodat de activiteiten in het gebouw zelf kunnen worden gehouden en niet op de bankjes en het grasveld ervoor.
Assadaaka heeft ervoor gekozen om deze zomer de inloopavonden op dinsdag en donderdag door te laten gaan om cursisten actief met taal bezig te laten zijn. Op deze manier behouden zij het behaalde niveau en hebben zij geen last van enige terugval door een zomerstop. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers vanuit Assadaaka en vanuit Amsterdam Cares die zich graag in de zomer blijven inzetten voor de diverse activiteiten; niet alleen de taalwinkel, ook de huiswerkbegeleiding van scholieren. Assadaaka biedt hiermee ook in de zomerperiode een plek waar op een informele manier actief met taal wordt gewerkt en staan sociale ontmoetingen en lotgenoten contact centraal.
Ik heb ervoor gezorgd dat er iedere avond een coördinator en voldoende vrijwilligers aanwezig zijn voor de begeleiding van de aanwezige cursisten. Het is voor onze activiteiten essentieel dat we daadwerkelijk het gebouw in kunnen om deze uit te voeren en toegang te hebben tot de materialen die we bij de lessen gebruiken zoals lesmethodes, lees- en woordenboeken, speldozen etc.
Ik verwijs u graag naar het mailcontact met de heer Ahmed el Mesri waarin hij aangeeft welke activiteiten en themabijeenkomsten er de komende weken nog gepland staan. Daarnaast zal, zoals gezegd, iedere dinsdag- en donderdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur de taalwinkel geopend zijn voor lessen en er activiteiten worden gehouden in het kader van lotgenoten contact voor minder valide personen en mensen verkerend in een sociaal isolement.
Kortom: de deuren van Assadaaka staan deze zomer voor iedereen open, nu nog die van het Ruma Khami gebouw.
Zekerheidshalve ontvang ik graag een telefoonnummer waarop ik iemand kan bereiken om de deur te komen openen in de avonduren. Ik ga er echter vanuit dat er aanstaande donderdag een beheerder of beveiliger aanwezig zal zijn voor het openen van de deur of dat u een sleutel beschikbaar stelt zodat ik dit zelf kan doen.
Ik kijk uit naar uw reactie. Bij voorbaat hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,

Maartje Meijers
Coördinator vrijwilligers Assadaaka


Amsterdam, 25 juli 2012

Gepost door kamal
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken