homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka Vertrouwenspersonen bezoeken ANDERHOOFD

5trqEen groep Vertrouwenspersonen heeft op vrijdag 08 oktober 2021 een bezoek gebracht aan ANDERHOOFD, een theatervoorstelling. Deze voorstelling werd verzorgd en gespeeld door personen die ´ervaringsdeskundig´ zijn waar het betreft het krijgen en doorleven van een psychose. In het DeLaMar Theater werden de persoonlijke verhalen van vijftien spelers opgevoerd. De spelers waren allen ervaringsdeskundigen op het gebied van psychoses verbonden met bovennatuurlijke personages uit de opera´s van Purcell en Philip Glass.

In deze nieuwe `opera` over de zogenaamde `zin van de waanzin` werden de persoonlijke levensverhalen van de spelers met het krijgen van een psychose samen met oude Engelse operatradities. Na deze Amsterdamse première zal een tour langs andere Nederlandse theaters volgen.

De Assadaaka Vertrouwenspersonen namen deel aan een speciale workshop waarin een kijkje werd gegeven in de achtergronden en het maakproces van ANDERHOOFD. De deelnemers-sters aan de workshop reflecteerden middels diverse opdrachten op hoe zij door anderen worden waargenomen en op wie zij in de kern zijn. Ook werden samen Aria´s uit de voorstelling gezongen.

Deze leerzame en zeer plezierige dag werd afgesloten met een gezamenlijke zeer smakelijke maaltijd. Het evenement werd georganiseerd in het kader van de Aanpak GGZ in de buurten van Oud Oost en bood een fijne kans tot deskundigheidsbevordering voor de vrijwillige Assadaaka Vertrouwenspersonen.

Of het theateroptreden de aanduiding OPERA werkelijk recht doet laten we hier evenwel in het midden.

Door: Ahmed El Mesri,  voorzitter en Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger v-d Assadaaka Community
Mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

c5

c0

v56

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken