homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka sluit seizoen af met uitreiking certificaten en oorkondes

AMSTERDAM - Op dinsdag 17 juli jl. heeft de multiculturele vereniging voor vriendschap ‘Assadaaka’ in de Ruma Khami het seizoen 2011-2012 traditiegetrouw afgesloten met een feestelijke uitreiking van certificaten en oorkondes. http://www.dichtbij.nl/amsterdam-centrum/lifestyle/zorg-en-welzijn/artikel/2392138/afsluiting-en-certificatenuitreiking-seizoen-20112012.aspx

 

In het kader van verkenning van de maatschappij en de Nederlandse geschiedenis, met als doel de bevordering van participatie en verbroedering van buurtbewoners onderling, hebben wij dit seizoen verder aandacht besteed aan bestrijding van armoede en isolement, lotgenotencontact, veiligheid, mantelzorg, homoseksualiteit, huiselijk geweld, vrouwen emancipatie, discriminatie, school en opvoeding, begeleiden van mensen met beperking en belangenbehartiging.

Hier volgt een toespraak van Ahmed El Mesri voorzitter Assadaaka.

Beste aanwezigen,

Vandaag is alweer de laatste dag van het cursusjaar 2011-2012. Het was voor Assadaaka een bijzonder bewogen jaar: de meesten zullen zich nog wel de strijd herinneren die wij met stadsdeel gevoerd hebben om hier, in de Ruma Khami, te mogen blijven in plaats van terug te gaan naar de weliswaar vernieuwde Meervaart, maar voor de activiteiten van Assadaaka niet geschikt. Het heeft mij vooral gekrenkt dat we na ruim 20 jaar een belangrijke rol gespeeld te hebben – en nog steeds doen – binnen het proces van integratie, participatie en sociale cohesie nog steeds zoveel strijd moeten leveren voor erkenning. Uiteindelijk is die dan wel gekomen en daarom zitten we ook nog hier en kunnen we het afscheidsfeest en de certificatenuitreiking aan onze cursisten vieren.

Natuurlijk wil ik alle docenten en alle andere vrijwilligers bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. Ik kan ze niet met iets anders bedanken dan met de werkvoldoening die zij ongetwijfeld ervaren: anders immers zouden zij het ook niet doen.We hebben helaas afscheid moeten nemen van 1 docent die naar Sneek verhuisd is en het heel begrijpelijk een beetje te ver vond om van daar iedere woensdagavond naar Amsterdam te komen om hier dan twee uur les te geven. En dan zijn er drie anderen die ook weggaan en die ik even speciaal in het zonnetje wil zetten: Boris, Jochem en Mara.

Maar er zijn ook leuke dingen. Zo is de inloopavond op dinsdag en donderdag dank zij de vrijwilligers van Amsterdam Cares een groot succes: cursisten kunnen hier binnen een informele sfeer meer kennis opdoen van de Nederlandse taal, zowel van docenten als van elkaar, en hoe meer je contact hebt met de taal, hoe beter dat is. Verder zijn er uitstapjes naar musea georganiseerd, zodat cursisten ook in contacten komen met andere aspecten van Nederland, van de stad Amsterdam, van de cultuur en dit kunnen wij alleen maar stimuleren. Het is jammer dat er in deze tijd van bezuinigingen en recessie nog maar zo weinig geld beschikbaar is voor deze belangrijke activiteiten. Ze kunnen gerust beschouwd worden als investering in de toekomst. Laten we hopen dat er weer gauw tijden komen waarin we meer van dergelijke dingen kunnen ondernemen.

En dan wil ik tenslotte nog het woord richten tot onze cursisten, die ook dit jaar weer in grote aantallen deelgenomen hebben aan de lessen. Ik hoop dat ze ook nu weer veel geleerd hebben, dat hun kennis van de Nederlandse taal en cultuur vergroot is, dat ze nieuwe vrienden gemaakt hebben – die immers zo belangrijk zijn om je thuis te voelen in een land dat zo anders is dan het land waar je vandaan gekomen bent, waar de laatste jaren ook een wat andere wind is gaan waaien in de houding ten opzichte van buitenlanders, immigranten, en helaas geen gunstige. Dat neemt niet weg dat iedereen voor zichzelf een bestaan hier op wil en kan bouwen. Wij van Assadaaka hopen hieraan weer een bijdrage geleverd hebben en zijn zeker van plan door te gaan met dit belangrijke werk.

Gaan we nu over tot het uitreiken van de certificaten, waarna we gaan feesten met hapjes, drankjes en muziek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Assadaaka. (020) 7525131 (06-47440672).

 

Gepost door kamal
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken